NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 26 d'abril de 2024 | Clet | Dia Internacional contra l'Energia Nuclear    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Montblanc acollirà la Trobada Comarcal de Gegants de la Conca de Barberà d'aquest 2012
Informa: Amics dels Gegants · Montblanc, AGM
Dimecres, 27 de juny de 2012 a les 20:57


Montblanc (Conca de Barberà) - La Trobada Comarcal de la Conca se celebra anualment a la població que es escollida la seva Geganta com a Pubilla de la Comarca. Aquest 2012 tindrà aquest honor la geganta Arsenda dels "Amics dels Gegants" de Montblanc.


Un any més arriba la festa gegantera de la comarca, la Trobada de Gegants i Capgrossos de la Conca de Barberà, que aquest any 2012 torna a la capital de la comarca, després de 15 anys. El proper dissabte 7 de juliol, tindrà lloc la celebració, en aquesta ocasió com a amfitrions els “Amics dels Gegants” de Montblanc, després que a la trobada de l'any passat, a Barberà de la Conca, s'escollís com a Pubilla de la Conca 2012 a la geganta Arsenda, per tant organitzadors de la nova edició.

La festa de la Pubilla d’aquest any, s’iniciarà a partir del 2 de juliol, en que es preveu que els gegants i nans de la comarca es trobin exposats a l’antiga església de Sant Francesc de Montblanc, en el marc dels actes de la Setmana de la Joventut de Montblanc. Una exposició que ja es va realitzar fa 15 anys en el mateix indret, en motiu de la 1ª Trobada Comarcal i a la vegada llavors la Firentitats que es va organitzar a nivell comarcal.

Els actes centrals arribaran el dissabte 7 de juliol a la tarda. A partir de les 6 de la tarda, els Gegants de la Conca sortiran a la Plaça de Sant Francesc, per retrobar-se amb les seves colles i també com a fet extraordinari per aquest 15è aniversari de la primera Trobada Comarcal, ens acompanyaran els Gegants de Catalunya “En Treball i Na Cultura”, junt amb els Gegantons “Pau i Alegria” i els Capgrossos “Primavera, Estiu, Tardor, Hivern”, tots ells de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, i que els tindrem en reconeixement a tots els gegants i colles de la Conca de Barberà.

A les 7 de la tarda, el carrer Major serà l’escenari principal de la cercavila de tots els participants, que finalitzarà a la Plaça Major, en que les colles entraran oferint els seus balls de lluïment, guiats pels Nans dels “Amics dels Gegants” de Montblanc, que aquest any també estan de celebració, arribant als seus 65 anys d’edat, i que després de la restauració que se’ls va sotmetre estan amb més ganes que mai de retornar als carrers. El punt culminant serà quan la Geganta de Barberà donarà el relleu com a Pubilla de la Conca 2012 a la Geganta Arsenda, i que rebrà la banda de Pubilla que l’acreditarà i que durant tot un any lluirà per arreu portant la representació comarcal. No hi faltaran els balls festius i l’elecció de la Pubilla del 2013, entre totes les gegantes que encara no han estat nomenades.

En aquesta cercavila també hi prendran part els nans, gegantons i bestiari montblanquins de tots els nens de la Vila, i que ja porten uns anys traient-los al carrer en motiu del “Treu la Peça”. De nou, a partir de les 11 de la nit, agafaran el protagonisme les colles de grallers de la comarca, en la “Cercavila Golfa” que portarà a tothom fins a la Plaça Major, on tindrà lloc un ball folk de gralles a càrrec del prestigiós grup del moment, “Els Laietans”, activitat que a la vegada forma part de la Setmana de la Joventut de Montblanc.

La Trobada Comarcal de Gegants de la Conca de Barberà es va celebrar per primera vegada a Montblanc l’any 1997, llavors com a 1ª Pubilla la Geganta Montserrat del Barri Montserrat de Montblanc. Anys després es va reemprendre i succesivament han estat Pubilla de la Conca: Santa Coloma 2007, Sarral 2008, Vimbodí 2009, Solivella 2010 i Barberà 2011. Una festa que vol recòrrer tots els pobles de la comarca i per un dia a l’any aplegar a tots els geganters de la Conca en la seva gran festa gegantera.

Més informació: http://amicsdelsgegants.montblancentitats.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org