NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 20 d'abril de 2024 | Oda    cerca       subscriu-te   
Notícies: Illes Balears



Els Amics dels Gegants viatjaran fins a les Illes Balears, convidats a la ciutat d'Alcúdia
Informa: Amics dels Gegants · Montblanc, Amics dels Gegants · Montblanc
Dimecres, 26 de setembre de 2012 a les 12:12


Alcúdia (Illes Balears) - La darrera de les actuacions d'aquest estiu 2012 dels “Amics dels Gegants” de Montblanc arriba del 28 de setembre a l'1 d'octubre, durant aquests quatre dies portaran a terme una nova representació més enllà de Catalunya, visitant les Illes Balears.


La ciutat d'Alcúdia rebrà la participació dels Veguers de Montblanc, acompanyats dels grallers de la colla montblanquina. Els primers en iniciar l'expedició seran els gegants, que agafaran el vaixell des del Port de Barcelona el dilluns 24 de setembre a la nit, i des de dimarts restaran ja exposats a l'Auditori d'Acúdia, com a convidats d'honor d'aquesta ciutat. La resta de la colla, integrada per un total de 41 components, partirà cap a Mallorca el divendres des de l'aeroport de Reus. El mateix divendres a la tarda, un cop allotjats a l'hotel, tindrà lloc la benvinguda per part dels amfitrions als montblanquins, amb un acte de caire més intern entre ambdues colles.

El dissabte pel matí, la Batlesa de l'Alcúdia, acompanyada de la resta de regidors del consistori, rebran oficialment als Amics dels Gegants al saló de plens de l'Ajuntament, tot donant la benvinguda i l'agraïment per la participació en aquesta segona part de l'intercanvi iniciat el passat mes de maig quan els geganters d'Alcúdia van visitar la Vila de Montblanc. Per la tarda, els carrers i places del centre històric acolliran la Trobada de Gegants i Capgrossos d'Alcúdia, amb la participació d'una quinzena de colles arribades de diferents poblacions mallorquines i com a convidats especials la representació montblanquina amb els Veguers de Montblanc, que seran els primers gegants arribats de fora de l’illa que visiten la ciutat d’Alcúdia. L'endemà diumenge, pel matí gaudiran d'una visita guiada a la ciutat, per part de l'Àrea de Patrimoni de l'Ajuntament d'Alcúdia. L'estada a Alcúdia es completarà amb diferents visites pels voltants de l'illa i altres activitats culturals i lúdiques.

El darrer dia, dilluns posarà el punt final a aquest intercanvi cultural, per retornar de nou amb l'avió que els portarà fins a Catalunya. Aquest intercanvi s'iniciava amb motiu de la participació dels Gegants d'Alcúdia a la “Mostra de Gegants del territoris de parles catalanes” que es va celebrar a Montblanc les passades Festes de Sant Maties. A la vegada que segueix la línia de la colla montblanquina, en que anualment realitzen una sortida d'aquestes característiques, havent portat durant aquests 18 anys de l'entitat el nom de Montblanc per diferents ciutats d'Espanya, Andorra, Portugal, França, Regne Unit, Suècia, Alemanya, Estònia i Polonia.

Així doncs aquest 2012, les Illes Balears agafen aquesta representació cultural per part dels “Amics dels Gegants” de Montblanc.

Més informació: http://amicsdelsgegants.montblancentitats.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org