NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



IV Trobada de Fallaires i presentació del llibre "Foc al Faro!"
Informa: sergi
Dijous, 6 de desembre de 2012 a les 12:27


Pont de Suert () - Aquest divendres 7 de desembre es celebra a Pont de Suert la IV Trobada de Fallaires del Pirineu, en el marc del qual es presentarà el llibre "Foc al Faro! La Festa de les Falles al Pirineu".


Al  2009 el meu amic Xavi Farré, geògraf amb clara vocació d'antropòleg, i jo, vam conformar un equip que començà a viatjar pel Pirineu central per anar recollint els testimonis d'una antiga tradició que agermana una part dels seus pobles, quasi sense que aquestos ho sàpiguin: la Festa de les Falles.

Aquesta és una celebració del solstici d'estiu, enmarcada en els ritus pagans del foc (clarament diferenciada de la seva homònima valenciana), d'origen geogràfic i temporal incert, i que es caracteritza per posseir un substracte emocional molt potent i un fort arrelament en les dinàmiques comunitaries locals.

Avui, quatre anys més tard, aquest increíble periple ha acabat plasmant-se en forma d'un llibre: Foc al Faro! La Festa de les Falles al Pirineu

Imatge

Els seus textes i imatges tracten de donar-vos informació sobre els diferents aspèctes d'aquesta festa, pero sobretot tenen la clara intenció de transmitir-vos la força estètica i emotiva que transcendeix el ritual.

L'obra, amb escrits de Xavi, i fotografies i edicions meves, és de gran format (35 x 24 cm). Presenta nombrosos textos de caràcter etnogràfic, però també  reflexions, poemes, contes i altres delicadeses, així com una cuidada selecció de les millors imatges que he captat durant aquest anys d' “investigació festiva”.  Està escrit en el dialecte català ribagorçà, i compta amb traduccions al castellà i francés.

Ambdós volem convidar-vos a la presentació del mateix, que tindrà lloc el proper divendres 7 de desembre, a les 18 h, al Cine del Pont de Suert, a la comarca de l'Alta Ribagorça (Lleida), enmarcada dins la IV Trobada de Fallaires, i que comptarà a més amb la lectura d'alguns fragments i la projecció d'un audiovisual amb fotografies i videos d'aquest viatge pirinenc.

El llibre podrà adquirir-se, al preu de 30€, el dia de la presentació. També en els punts habituals de venta, o bé encarregant-lo a Dalmau ed., a la ADRR o a la següent direcció: sergi@alpinart.com
                           ·
Desitgem poder comptar amb la vostra presència.


Sergi i Xavi


Més informació: http://sergiricart.blogspot.com.es/2012/12/nuevo-libro-nou-llibre-foc-al-faro-la.html

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org