NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 19 de març de 2024 | Josep    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Sallent estrena el gegant Maqui aquest Dijous Gras
Informa: Guillem Cabra Cortès
Dilluns, 4 de febrer de 2013 a les 13:46


Sallent (el Bages) - Sallent estrenarà el dijous de Carnaval un nou gegant, que s'ha finançat íntegrament amb aportacions populars i ha seguit un procés participatiu. La figura representa un maqui i és única, ja que fins ara cap altre gegant no ha encarnat el paper d'aquests lluitadors antifranquistes.


Coincidint amb l'inici del carnestoltes sallentí, es farà la primera ballada del gegant maqui i s'estrenaran les músiques que s'han composat per a la nova figura. El Carrilet, La Llançadora i l'Ateneu Rocaus -- entitats impulsores del projecte -- pretenen que l'estrena del gegant comporti una revitalització de la cultura popular i tradicional sallentina i que les noves melodies donin identitat a les festes de la vila.

Sallent té una llarga trajectòria en el món geganter. Va ser la primera ciutat gegantera de Catalunya l'any 1985 i compta amb una família de 8 gegants. Malgrat això, les entitats impulsores creien que faltava una figura més popular, que fos present a actes i festes on ara no hi ha cap tipus d'element tradicional. Per això, el nou gegant s'ha volgut construir només amb el finançament del poble, sense cap subvenció pública.

Imatge

Més de 80 sallentins i una vintena d'entitats han aportat petites quantitats econòmiques que han contribuït a aconseguir la suma necessària: 4.200€. La campanya de micromecenatge s'ha dut a terme en parades al carrer i també a través de la plataforma de crowdfunding Verkami.

Les associacions també han participat en la tria de la imatge que havia de representar el gegant. El resultat més escollit va ser un maqui, amb l'objectiu de recuperar la memòria dels lluitadors antifeixistes tan oblidats per la història oficial, expliquen els impulsors.
Les entitats promotores animen a tots els sallentins a fer-se seva la nova figura i a atrevir-se a agafar-lo i fer-lo ballar aquests dies de Carnaval. Recorden que el maqui és del poble i tothom el podrà portar, sense cap limitació.

Més informació: http://www.youtube.com/watch?v=OYs3jXOPtyw

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org