NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 19 de març de 2024 | Josep    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



La XXVI Setmana Medieval presenta els seus protagonistes
Informa: Núria Griso, Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi
Dilluns, 18 de febrer de 2013 a les 11:05


Montblanc (la Conca de Barberà) - Nou candidates a princesa i vuit candidats a Sant Jordi van presentar-se a la Gala d’Elecció de la Princesa i Sant Jordi de la XXVI Setmana Medieval de Montblanc que, finalment, va escollir a Aina Bonet, de 18 anys, i a Guillem Cos, de 21, com a nous protagonistes de la festa. Els dos joves van participar a les diferents proves que demostren la seva habilitat d’interpretació i la seva espontaneïtat, i que es van dur a terme aquest dissabte a l’antic hospital de Santa Magdalena.


L’acte també va servir per donar a conèixer la resta de personatges principals de la Setmana Medieval. En els papers de Rei i Reina, Josep Manel Gutiérrez i Montserrat Moix; els Caps de la Casa de Vilafranca, Marc Vinya i Núria Sabaté; els Caps de la Casa de Jané, Josep M. Sans i Imma Bové; els Caps de la Casa d’Alenyà, Josep M. Ferran i Laura Anglès; i els Veguers, Sebastià Setó i Francina Vázquez.

Imatge

Al llarg de la gala, també es va presentar el cartell promocional de la nova edició de la festa, amb el Drac com a protagonista, i l’avantprograma d’actes, que compta amb la recuperació d'actes, com la Truma o el Concurs de Joglars.

Més de 250 persones van assistir a l’acte, entre les quals hi va destacar el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Jordi Agràs.

Sobre la Setmana Medieval de Montblanc

La Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, que se celebra anualment pels volts de la Diada de Sant Jordi a Montblanc, és una de les festes de recreació històrica més importants de Catalunya. Festa declarada d’Interès Turístic per l’Estat espanyol i per la Generalitat de Catalunya, va néixer l’any 1987 quan va representar-se per primera vegada la Llegenda de Sant Jordi a la plaça Major de Montblanc i va constituir-se formalment l’Associació Medieval, entitat organitzadora de la festa. Un any més tard, l’any 1988, va celebrar-se la primera edició de la Setmana Medieval.

Amb més de 25 anys d’història, compta amb actes tan emblemàtics com el Mercat Medieval, pioner a l’Estat, la Dracum Nocte, la invocació del Drac i les forces del mal, o la Representació de la Llegenda de Sant Jordi, que Joan Amades al seu Costumari Català va situar a Montblanc.


Més informació: http://www.setmanamedieval.org

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org