NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 19 de març de 2024 | Josep    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Un documental recull les vivències dels Castellers de Vilafranca a l'Índia
Informa: Miquel Ferret, Castellers de Vilafranca
Dimarts, 12 de març de 2013 a les 11:17


Vilafranca del Penedès (l'Alt Penedès) - 'Dahi Handi' transmet en 45 minuts la relació entre la colla de la camisa verda i els 'govindes'. El treball, produït per Magnètic Films i els Castellers de Vilafranca, serà presentat divendres 15 de març a dos quarts de 8 del vespre al cinema del Casal


Cada any a l’Índia se celebra el Jammashtami que commemora el naixement del déu Krixna. La data d’aquesta festa oscil·la, segons el calendari lunar hindú, entre els mesos d’agost i setembre, i coincideix amb el període del monsó. A l’estat de Maharashtra, a l’oest de l’Índia, aquesta celebració pren la forma del Dahi Handi, una festa popular i tradicional on nombroses colles de govindes competeixen entre elles per aconseguir trencar l’olla, plena de iogurt, mantega i mel, que es penja ben amunt en carrers i places en honor a Krixna. Aquest és l’únic dia de l’any que s’alcen construccions humanes a les ciutats de Mumbai, Thane i Pune, entre d’altres. Dues cultures tan allunyades com són la hindú i la catalana, govindes i castellers, han trobat el seu vincle d’unió a través dels castells.

A l’agost del 2011, 175 membres dels Castellers de Vilafranca van viatjar a l’Índia per participar a la festa del Dahi Handi. Durant la seva estada van protagonitzar l’actuació castellera més important fora dels Països Catalans. Però per damunt de tot, van viure una experiència inoblidable. I tan inoblidable va ser, que ara els Verds i la productora vilafranquina Magnètic Films estrenen un documental sobre aquest viatge i de totes les vivències que els castellers van viure en pròpia pell i que a ningú van deixar indiferents. Una bona ocasió per tornar-les a reviure.

Imatge

El documental ha estat realitzat per Pep Puig, qui ja va fer el documental ‘Verd sobre blau’ sobre els penedesencs. Puig va acompanyar als Castellers durant la seva estada a l’Índia, i de les imatges que en va treure i l’experiència que ell també va viure, ara n’ha nascut aquest documental de 45 minuts.

L’estrena serà divendres 15 de març a dos quarts de 8 del vespre, coincidint amb el primer divendres d’assaig general de la colla, a dos quarts de 10 de la nit. L’estrena es realitzarà a la sala 2 del cinema del Casal amb la col·laboració del Cine Club Vilafranca. A més del documental, també es projectarà el curtmetratge de 12 minuts ‘El viatge de la Shalaka’, basat en el conte de Dolors Rovira i Anna Mongay presentat l’agost passat per la diada del Figarot. Per tots aquells que divendres no puguin assistir a l’estrena, els dos treballs tornaran a projectar-se diumenge 17 de març a les 12 del migdia, també a la sala 2 del cinema del Casal.

A més, al finalitzar les projeccions, es podrà adquirir el dvd amb el documental, el curtmetratge i, a més, 90 minuts d’extres. El cartell del documental i la coberta del dvd han estat dissenyats pel casteller Francesc Bou.

Tràiler del documental

Muntatge amb la cançó Jai Jai Maharashtra


Més informació: http://www.castellersdevilafranca.cat/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org