NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 19 de març de 2024 | Josep    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Calella acull durant tres dies la Ciutat Gegantera 2013
Informa: Rita, Gegants de Calella
Diumenge, 5 de maig de 2013 a les 20:21


Calella (Maresme) - Més de 3.000 Geganters i geganteres ompliran Calella de festa els propers 10, 11 i 12 de maig. Aquest municipi del Maresme serà la Ciutat Gegantera durant tot aquest 2013 i per celebrar-ho organitza tres dies d’activitats entorn el món geganter.


Els dies 10, 11 i 12 de maig Calella acollirà la Ciutat Gegantera, la festa més important de Catalunya relacionada amb el món dels gegants. L’esdeveniment comptarà amb la participació de 130 colles de geganters que vindran d’arreu del territori; fins i tot es comptarà amb la participació especial de dues colles provinents de Costa Rica. Els gegants de Barcelona, que només es desplacen en comptades ocasions, també han confirmat el seu desplaçament excepcional per participar a la festa de Calella Ciutat Gegantera.

Estan previstes una trentena d’activitats entre concerts, cercaviles, espectacles infantils, trabucaires i conferències. Entre els actes, destaca la Gran Banyada Gegantera, que es celebrarà dissabte 11 de maig entre les colles participants a Calella Ciutat Gegantera i tothom que s’hi vulgui apuntar. L’activitat serà conduïda per la Colla No Tinc Fred de Calella, entitat que organitza la tradicional Banyada de Nadalenca cada 25 de desembre. La intenció és no banyar les figures, però si algú hi té especial interès ho podrà fer sense traves. Serà el cas de la Colla de Sant Celoni, que ja ha anunciat que participarà a la banyada amb els gegants carregats i que anirà a peu des del seu municipi fins a Calella, travessant el Montnegre amb els gegants a coll.

Entre els actes organitzats també destaquen la inauguració d’un monument de la Ciutat gegantera a la Plaça de l’Ajuntament i diverses activitats per conèixer Calella, com visites al Museu-Arxiu municipal J.M. Codina, al Far i al Refugi antiaeri de la Guerra Civil.

La Colla de Geganters de Calella compta amb el suport de la ciutadania i de l’Ajuntament de Calella, que garanteix el suport institucional i la implicació de la ciutat. Així mateix, tal i com es pot veure a la pàgina oficial de l’esdeveniment (www.ciutatgegantera2013.cat), personalitats com Carme Ruscalleda, cuinera del restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, o l’actor Andreu Benito, conegut per la seva participació a la sèrie “Polseres vermelles”, ja han donat suport a la cita.

Per commemorar aquesta festa, la Colla de Geganters/es i Grallers/es de Calella ha posat en marxa una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per editar el Llibre commemoratiu de Calella, Ciutat Gegantera 2013 amb reportatges fotogràfics i informació bàsica. Pàgina web del projecte: http://bit.ly/11Dec10.

Trobareu més informació de Calella Ciutat Gegantera a

Canal temàtic: http://www.calellatv.cat/
Facebook: www.facebook.com/ciutatgegantera2013
Twitter: @gegantscalella

Més informació: http://www.ciutatgegantera2013.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org