NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 19 de març de 2024 | Josep    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Estrenat el Gegant del Tricentenari
Informa: joan, Colla Gegantera de Nou Barris
Dilluns, 16 de setembre de 2013 a les 12:31


Nou Barris, Barcelona (el Barcelonès) - La Colla Gegantera de Nou Barris ha aprofitat la celebració de la Diada Nacional de Catalunya per presentar en societat el nou Gegant del Tricentenari. La figura gegantina representa Josep Galceran de Pinós i Rocabertí, un dels líders de la defensa de Barcelona durant el setge de 1714.


El gegant ha estat construït pel Taller el Drac Petit, de Terrassa, i vestit per Goretti Puente, experta en reproducció d’indumentària històrica. Amb l’assessorament de l’historiador Francesc Riart i del president de la Coordinadora de Geganters de Barcelona, Abel Plana, els geganters de Nou Barris han volgut fer la seva aportació al Tricentenari de 1714 recuperant la figura d’un personatge polític força influent a la Barcelona de 1700, sobretot a la part que avui és Nou Barris. Josep Galceran pertanyia al llinatge dels Pinós, terratinents de la zona a qui Felip V els va destruir la Torre del Baró per haver-se mantingut fidels a l’arxiduc Carles III.

El Gegant del Tricentenari ha ballat per primer cop a l’acte commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya a Nou Barris que l’ organitzen anualment la Fundació Procat i el centre cultural Els Propis el primer dissabte després de l’11 de setembre.  La Coronela de Barcelona, la recreació històrica de la milícia que va defensar la ciutat durant el setge de 1713 i 1714, han fet de padrins i mestres de cerimònia de la posada de llarg del nou gegant. La Coronela ha escortat la figura de Josep Galceran i els seus caps han estat els encarregats de lliurar-li el tricorni.

El nou gegant desfilarà durant les properes festes de la Mercè al costat del Baró i la Trini, els dos que fins ara tenia el districte de Nou Barris. El Gegant del Tricentenari esdevindrà un dels símbols d’aquesta commemoració, però té també la vocació de continuar recordant el setge de Barcelona més enllà de 2014.

La Colla Gegantera de Nou Barris es va formar l’any passat per fer-se càrrec del Baró i la Trini, dos gegants que durant 20 anys no tenien colla pròpia que els fes ballar. Després d’uns mesos adequant-ne el vestuari i aprenent a bellugar-los, la colla va celebrar el maig passat la primera trobada gegantera a Nou Barris després de molts anys i ara ja es planteja nous reptes després d’estrenar el seu nou Gegant del Tricentenari.

https://www.facebook.com/gegantsdenoubarris/


Més informació: http://www.btv.cat/btvnoticies/2013/09/14/gegant-tricentenari-geganters-noubarris-josepgalceran-pino

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org