NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 18 d'abril de 2024 | Perfecte    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Presentació del llibre : El Ball de Diables a Igualada (s. XV-XX). Un entremès dels temps medievals ençà
Informa: Pau Plana i Parés, ACPT.Aurembiaix
Dimarts, 28 de gener de 2014 a les 19:17


Lleida (Segrià) - A càrrec de Daniel Vilarrúbias, autor de l’obra, historiador de l’art i arxiver, i Ferran Sugranyes i Salvador Palomar, membres de “Carrutxa”, editors del llibre i estudiosos del món dels diables i de la cultura popular i tradicional. Aquest proper divendres, dia 31 de gener de 2014.


El proper dia 31 de gener, des del Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida reprenem el cicle de conferències, xerrades, presentacions i col•loquis titulat Diàlegs culturals. Per aquest primer diàleg de l’any hem convidat a Daniel Vilarrúbias, historiador de l’art i arxiver, a parlar-nos del seu llibre El Ball de Diables a Igualada (s. XV-XX). Un entremès dels temps medievals ençà. També comptarem amb la presència de Ferran Sugranyes i Salvador Palomar, membres de l’entitat reusenca “Carrutxa”, que treballa en la recerca, pedagogia, recuperació i difusió de la cultura popular i tradicional, i que alhora son els responsables de l’edició del volum que es presenta.

El llibre, tot i centrar-se en l’estudi del ball de diables igualadí, fa un recull i emmarca de forma documentada i raonada l’evolució d’aquest entremès medieval dins el conjunt de l’àmbit festiu català. Vilarrúbias fa un repàs sobre el ball de diables, aquesta representació festiva de la lluita entre el bé i el mal que al llarg de la història ha anat prenent diferents formes, aportant molta informació sobre l’estructura del ball, els parlaments i la indumentària, l’ús de la pólvora a la festa o la figura del drac com a element més representatiu del bestiari festiu català.

L’aprofundiment de l’autor en l’estudi concret del ball igualadí ens permet, paradoxalment, aproximar-nos de manera general a l’evolució d’aquesta representació popular des de la baixa edat mitjana fins a l’actualitat.

L'acte de presentació del llibre tindrà lloc a les 19:00 al Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida, C/St. Martí s/n (baixos de l’església de St. Martí).


Des del Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida s’està treballant en les properes edicions dels Diàlegs Culturals (febrer i març), que tindràn, en aquest cas, una vinculació directa amb dos moments del calendari festiu: el Carnaval i la Setmana Santa.

Més informació: http://

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org