NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Actes del 20è aniversari dels “Amics dels Gegants” de Montblanc
Informa: Amics dels Gegants · Montblanc, Amics dels Gegants · Montblanc
Dimecres, 12 de març de 2014 a les 9:32


Montblanc (Conca de Barberà) - Aquest dimarts 11 de març, els “Amics dels Gegants” de Montblanc hem donat el tret de sortida a l’any del nostre 20è aniversari. Acompanyats del Sr. Jordi Albalat, Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Montblanc, hem portat a terme la presentació dels actes i del logotip commemoratiu d’aquesta celebració.


La commemoració dels 20 anys dels “Amics dels Gegants” no podia passar per alt per aquesta entitat montblanquina, que dia rere dia treballa per donar a conèixer les tradicions, el patrimoni i la Vila Ducal.

Són molts els montblanquins que formen l'entitat i que amb el treball constant han aconseguit un lloc destacat en el calendari local festiu: unes Festes de Sant Maties sense la Trobada Gegantera que apropa fins a Montblanc colles d'arreu del Principat i també d'altres procedències, s'ha convertit en un referent d'aquestes festes; per la Festa Major, la cirereta del pastís, un acte solemne i amb un prestigi aconseguit des de la seva primera edició, “La Convidada dels Veguers”; I la presència dins del Seguici Popular montblanquí, fent ballar la Mulassa de Montblanc en les diades més rellevants com són Sant Maties, Corpus i la Festa Major. Aquest 2014, per la Festa Major, farà 10 anys que en formen part.

Durant aquests 20 anys, han visitat més de 600 poblacions d'arreu de Catalunya, i també a Aragó, País Valencià, Zamora, Múrcia, Castella, Illes Balears, Madrid, Burgos, Galícia, Principat d’Andorra, Portugal, França, Regne Unit, Suècia, Alemanya, Estònia, Holanda, Polònia i Itàlia. Han organitzat divuit trobades de gegants a la Vila de Montblanc, la Trobada Comarcal de la Conca de Barberà els anys 1997 i 2012, però el repte més important, la celebració de la “XXI Ciutat Gegantera de Catalunya 2006″, amb una participació récord de 229 colles. Durant tot l'any 2006, varen tenir l'honor de fer ballar i tenir a Montblanc als Gegants de Catalunya, En Treball i Na Cultura.

Tot un seguit d'actes commemoraran aquest aniversari, que tindrà lloc els dies 17 i 18 de maig en motiu de les Festes de Sant Maties de la Vila. Cal destacar l'estrena d'una nova peça del bestiari local, la Mulasseta de Montblanc; i també la nova imatge i vestuari dels Gegants vells, en Maties i na Montserrat. Una Mostra de Mulasses i Mulassetes tindrà lloc el dissabte 17 de maig a la tarda, coincidint amb l'estrena de la Mulasseta de Montblanc. Les Mulasses i Mulassetes de Valls, Reus, Tarragona i Montblanc, juntament amb la resta del bestiari local montblanquí, i extraordinàriament amb el Poulain Grand et Petit de la Ville de Montblanc (França), prendran part a la festa de benvinguda de la Mulasseta de Montblanc.

La representació internacional tampoc podia faltar-hi en aquest aniversari, i durant tot el cap de setmana els acompanyaran els Gegants, Cabeçudos e Zés P´reiras "Ida e Volta" de la ciutat de Braga (Portugal). El diumenge al matí, la trobada de gegants amb la mostra "El Folklore viu, 20 anys de records!", amb la participació de 20 colles d'arreu de Catalunya, Andorra, França i Portugal, totes elles vinculades amb la trajectòria d'aquests 20 anys.

Des del Santuari de la Serra tindrà lloc al seu interior l'acte central de l'aniversari amb la presentació de la nova imatge i vestuari dels Gegants vells, En Maties i Na Montserrat. Als peus de la Patrona de la Vila, oferiran el "Ball Nou", per continuar amb la cercavila pels carrers de la Vila fins arribar a la Plaça Major amb la gran festa final. Durant els dies de la festa, s'estrenarà la samarreta del 20è aniversari, que completarà la nova imatge de l'entitat, obra del jove dissenyador gràfic montblanquí David Rodríguez.

Us esperem a tots a participar dels actes commemoratius del nostre aniversari, que mica en mica anirem desvetllant els detalls de la programació, així com també us presentarem a les colles convidades i tot un seguit de detalls.

Més informació: http://www.montblancentitats.cat/amicsdelsgegants/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org