NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 18 d'abril de 2024 | Perfecte    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Impuls definitiu al futur Museu Casteller de Catalunya
Informa: premsa, Generalitat de Catalunya
Dimecres, 2 d'abril de 2014 a les 18:00


Barcelona (el Barcelonès) - El Consorci dóna llum verd al futur centre museístic i de promoció del fet casteller que es construirà a la plaça del Blat de Valls


La Junta de Govern del Consorci del Museu Casteller de Catalunya que s'ha celebrat avui a la tarda a Valls ha donat un nou impuls a la construcció del futur museu al Barri Antic, en concret a la plaça del Blat, en l'àmbit del carrer dels Espardenyers. El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha presidit la reunió, junt amb l'alcalde de Valls, Albert Batet, el vicepresident de la Diputació, Albert Vallvé, i el president de la Coordinadora de Colles Castelleres, Alfons Gonzàlez.
 
Durant la reunió s'ha informat a la Junta de Govern del Consorci del calendari d'actuacions dels propers mesos. Així, està previst que després de Setmana Santa s'iniciïn les obres de la primera fase d'enderroc de la zona d'Espardenyers on s'ha de construir el futur museu. Paral·lelament, s'està treballant en la redacció del projecte constructiu de l'edifici del museu, concebut per a la divulgació i promoció del fet casteller, una tradició declarada per la Unesco l'any 2010 com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.
 
En aquest sentit, l'arquitecte Dani Freixes, de l'estudi VarisArquitectes, ha presentat a la Junta de Govern del Consorci un avanç de la proposta arquitectònica. El futur museu, al que s'hi arribarà principalment des de la plaça del Blat -espai emblemàtic de la història castellera i "km0 del fet casteller-, està dissenyat per convertir aquesta zona del Barri Antic en gran àgora i focus d'activitats ciutadanes.
 
Així, la façana principal de l'equipament presidirà una nova plaça que tindrà continuïtat amb la plaça del Blat i amb la que es completarà, juntament amb la plaça de l'Oli un seguit d'espais oberts a la vida ciutadana. D'aquesta manera, l'edifici se situarà al cor del Barri Antic i ha de tenir un paper d'equipament cultural motor en la dinamització urbanística i social i la promoció comercial i turística per al centre històric vallenc.
 
Imatge

La proposta de Dani Freixes destaca per concebre un edifici on el visitant pugui descobrir el fet casteller com un patrimoni cultural i immaterial configurat per moments intangibles, màgics, emocionants, èpics i efímers. Així, per exemple, el visitant podrà pujar en un elevador fins als 10 metres d'alçada i fer-ho al ritme que s'enlaira un castell quant puja un enxaneta, sentint en primera persona el vertigen, l'emoció i el risc.
 
L'equipament comptarà, a més de les sales dedicades al recorregut museogràfic i als espais per exposicions temporals, amb una sala d'actes polivalent, espais per a la botiga, el bar i restaurant del museu i per al centre de documentació i recerca castellera. Un altre dels punts destacats de l'equipament és la torre de vidre que s'il·luminarà de nit, que identificarà des de lluny l'emplaçament del museu i que, per la seva alçada, passarà a formar part del "skyline" de Valls.


Més informació: http://tac12.xiptv.cat/tac-valls/capitol/lenderroc-per-aixecar-el-museu-casteller-comencara-a-finals

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org