NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 20 d'abril de 2024 | Oda    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



4ª edició del Festival Pyrenades
Informa: Ivet Eroles, Pyrenades
Divendres, 18 d'abril de 2014 a les 22:04


Salardú (Naut Aran) - Les Pyrenades tornen per setmana santa, del 12 al 19 d'abril, per omplir Salardú (la Val d'Aran) d'activitats gratuïtes per a tots els públics: cinema de muntanya, excursions, activitats per la mainada, exposicions, conferències, música i espectacles enmig d'un entorn excepcional.


Pirineisme en estat pur

Pyrenades són vuit dies d'activitats per a petits i grans amb excursions, tallers infantils, conferències, espectacles, exposicions i música. El PyrenMuseu del Refugi Rosta, l'impulsor del festival, ha programat unes quaranta d'activitats gratuïtes que segueixen el llegat dels primers pirineistes, les persones que van iniciar la conquesta i descoberta dels Pirineus al s.XIX amb un esperit aventurer i naturalista que va propiciar el naixement del turisme. “El futur del turisme és a la muntanya” a càrrec de José Antonio Donaire, director de l’Institut de Recerca en Turisme, o “Baqueira, l'empresa que ha transformat un país”, per Xavi Ubeira, subdirector comercial de Baqueira Beret, seran algunes de les conferències que s'impartiran juntament amb ”Altamira: trenta mil anys d'històries”, a càrrec de José Antonio Lasheras, director del Museo Nacional y Centro de Investigación de Altamira, o “Neandertals. Crònica d'una humanitat desapareguda”, dirigida per Jordi Rosell Ardèvol, de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social. Els allaus a la Val d'Aran, l'etnobotànica pirinenca, les romeries i els aplecs dels Pirineus i la memòria de Salardú també prendran protagonisme.

De l'excursionisme als espectacles músic-visuals

Els assistents podran gaudir d'un extens programa d’excursions gratuïtes que recorreran els paratges i espais més emblemàtics de la zona com els llacs de Baciver, el Tuc de Pedescaus, el llac de la Restanca, els pobles de Naut Aran o la via ferrada del Poi d'Unha.

Els més petits veuran ampliat el seu espai respecte altres anys amb el curs infantil d'iniciació al muntanyisme i els tallers de fang, rastres de fauna a la natura i observació d'ocells.

El PyrenMuseu oferirà visites guiades amb reserva prèvia per l’exposició “Els Pirineus en profunditat. Fotografia estereoscòpica i 3D”, que mostra els orígens i fonaments de la imatge tridimensional vista pels exploradors pirineistes. La fotografia també és la base de “Film Blanc”, exposició de Nicholas Dominic i Lluc Navarro, un treball fotogràfic analògic que es completa amb un toc de tinta un cop revelat. Amb les imatges de “Film Blanc”, el grup Original Mute Crooners i l’artista Edita Gazibara, la dissenyadora de la identitat gràfica de Pyrenades, animaran la festa de clausura del festival amb un espectacle visual i musical.

Les quartes Pyrenades

L'alcalde de Salardú, César Ruiz-Canela, i Manel Rocher, el director de Pyrenades, animen a participar a les Pyrenades d'enguany, en paraules de Rocher es podrà gaudir d'un “bon programa per a uns paisatges meravellosos!”.

La voluntat de Pyrenades és crear un festival de referència amb un discurs sincer i innovador per dinamitzar el municipi del Naut Aran oferint activitats gratuïtes per a tota la família - amb reserva prèvia a la web - amb una proposta atractiva i de qualitat que compta amb el patrocini de l'Ajuntament del Naut Aran, el suport del Conselh Generau d'Aran i de Foment de Torisme de la Val d’Aran amb la col·laboració d'altres entitats.

Més informació: http://www.pyrenades.es

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org