NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 26 d'abril de 2024 | Clet | Dia Internacional contra l'Energia Nuclear    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Tret de sortida a la Campanya de Falles 2014
Informa: Lluís Martinez, Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça
Dimarts, 3 de juny de 2014 a les 20:32


Pont de Suert (la Ribagorça) - El Consell Comarcal presenta a l’Espai Provença la campanya de Falles 2014.


La Directora General de Turisme, Marian Muro ha donat aquesta tarda el tret de sortida de la Campanya de Falles 2014 en un acte celebrat a l’Espai Provença (Barcelona) que també ha comptat amb la presència del vicepresident de la Diputació, Gerard Sabarich i el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, entre d’altres autoritats.

La campanya s’iniciarà el 14 de juny amb la baixada de falles a Durro coincident amb la Festa Major; continuaran el 21 de juny a Senet; el dia 23 a Boí, Casós, el Pont de Suert i Vilaller. El dia 28 de juny es baixaran falles a Barruera i ja durant el mes de juliol a Erill la Vall, Taüll i Llesp, els dies 11, 18 i 26 de juliol, respectivament.

Imatge

L’any 2013 es va constituir l’Associació Cultural de Municipis i Entitats Municipals Fallaires del Pirineus que està formada per una vintena de municipis i EMD’s dels Pirineus catalans i aragonesos. L’objectiu és promoure la candidatura multinacional (Espanya, Andorra i França) perquè declarin aquesta festivitat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO sota el nom de “Les festes del foc del solstici d’estiu als Pirineus”.
 
A banda de l’acte de presentació, el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça estarà present fins demà a l’Espai Provença per donar a conèixer aquesta festivitat tan arrelada al Pirineu en general, i a l’Alta Ribagorça en particular. Així, entre les activitats que s’estan realitzant, destaca el taller d’elaboració de les falles a càrrec de Xavier Farré i de l’empresa d’artesania Pyryart i la venda de merchandaising relacionat amb el món de les falles.

D’altra banda, s’han presentat els suports gràfics que s’han editat per a aquesta festivitat i que recullen a més del calendari de les baixades de falles als diferents pobles de la comarca, altres activitats que s’hi realitzaran durant els mesos de juny i juliol, entre les quals destaca el V Skyrace Vallibierna (Vilaller,15 de juny), els balls de bastons que es faran a Malpàs, nucli del Pont de Suert (29 de juny) o els concerts de música tradicional de la Vall de Boí “Dijous a la fresca” (31 de juliol).


Més informació: http://www.turismealtaribagorca.cat/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org