NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimecres, 24 d'abril de 2024 | Pere Ermengol    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



La Convidada dels Veguers de Montblanc rebrà als Gegants de Valls
Informa: Ivan - Amics dels Gegants · Montblanc, Amics dels Gegants · Montblanc
Dilluns, 1 de setembre de 2014 a les 22:18


Montblanc (Conca de Barberà) - Aquesta Festa Major de Montblanc, el dilluns 8 de setembre a la tarda, festivitat de la Mare de Déu de la Serra, els Veguers de Montblanc rebran als Gegants de la Ciutat de Valls, en aquesta tercera edició de “La Convidada dels Veguers”. La formació musical que acompanyarà als Veguers de Montblanc en aquesta ocasió seran els Sacaires de Tarragona.


Els Gegants de la Ciutat de Valls, el Gegant de la Porra i la Geganta, acompanyats de la Gegantona i el Lladrefaves que aquest any celebra el seu 250è aniversari, passejaran pels carrers i places de la nostra Vila, en aquest acte que els “Amics dels Gegants” han volgut que es converteixi en un esdeveniment del tot solemne dins de la programació de la Festa Major de Montblanc. Durant la tarda de la festivitat de la Mare de Déu de la Serra, tindrà lloc a partir de les 7 de la tarda amb la rebuda oficial a la Plaça de Sant Miquel, moment en que les gegantes convidades rebran el rams d’honor. El punt àlgid tindrà lloc a l'interior de l'Església de Santa Maria, amb una lluïda Mostra de Balls protocolaris, a partir de les 8 del vespre. En aquest moment serà quan es veurà un ball molt especial pels vallencs, la Jota dels Gegants, la peça de més prestigi del repertori, que antigament es ballava davant de la casa dels regidors o de l’alcalde i que actualment només es pot veure una vegada a l’any, durant la sortida de completes de la nit de Sant Joan.

Enguany, de manera extraordinària i per primera vegada en la història dels gegants vallencs, la Jota dels Gegants serà ballada fora de Valls, a l’interior de l’església de Santa Maria de Montblanc. Serà tot un honor, doncs, gaudir d’un moment tan especial i únic el proper 8 de setembre a la tarda, diada de la Mare de Déu de la Serra.



La Convidada ha esdevingut un acte de gran ressò arreu de Catalunya, per la seva qualitat, rigor i solemnitat en que Els Veguers de Montblanc conviden a passejar per la seva Vila a uns convidats anuals d'excepció: gegants històrics, representatius i que són poc habituals de trobar fora de les seves poblacions. Fins al moment ha comptat amb la presència dels Gegants i Nans de la Família Robafaves de Mataró, l’any 2012; i els Gegants Grossos de Vilanova i la Geltrú, l’any 2013. I les formacions musicals que ens han acompanyat han estat els Gaiters de la Casa de Galícia de Tarragona, en la primera edició; i l’any passat els Gaiters de l’Aguilot de la Ciutat de Tortosa. Aquest 2014, arriba el torn de la visita dels Gegants de la Ciutat de Valls, i la presència musical dels Sacaires de Tarragona.

Més informació: http://www.montblancentitats.cat/amicsdelsgegants

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org