NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 16 d'abril de 2024 | Engràcia    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Prop d’una trentena d’Àligues participaran a Reus en la Trobada d’Àligues dels Països Catalans
Informa: premsa, Departament de Premsa de l’Institut de Cultura de Reus
Divendres, 12 de setembre de 2014 a les 18:01


Reus (el Baix Camp) - Un total de 28 Àligues han confirmat la seva participació a la Trobada d’Àligues de Catalunya que es farà a Reus el 27 de setembre, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus, a través de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, i pel Col·lectiu Reusenc d’Activitats Culturals (CRAC).


La trobada anirà acompanyada d’una exposició d’aquests elements del bestiari festiu al Museu de Reus, espai Plaça Llibertat, que porta per títol «La senyora de la Festa» i que es podrà veure del 30 de setembre al 18 d’octubre de 2014.

S’espera la participació de mig miler de persones d’arreu dels Països Catalans, entre representants institucionals i membres de les colles participants.

Imatge

Programa d’actes


La trobada inclou una ballada d’Àligues el dissabte 27 de setembre de 2014 i una exposició, prevista entre els dies 30 de setembre i 30 d’octubre, al Museu de Reus, espai Plaça de la Llibertat.

El programa és el següent:

>Dissabte, 27 de setembre

De les 11:00 h a les 12:00 h, a la plaça del Mercadal, arribada i plantada de les diferents àligues arribades d’arreu del país.
A partir de les 12:00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, exposició de les àligues que participaran a la Trobada d’Àligues de Catalunya.
17:00 h, al SALÓ DE PLENS DE l’AJUNTAMENT, recepció i acte institucional per als alcaldes i representants de les colles de les ciutats participants a la trobada.
18:00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, inici de la cercavila de les àligues festives participants a la TROBADA D’ÀLIGUES DE CATALUNYA. El recorregut de la cercavila serà: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols i acabarà novament a la plaça del Mercadal, on tindran lloc els balls de lluïments de les àligues.
23:30 h, a LA PALMA, ball de festa, que posarà el punt i final a la Trobada d’Àligues de Catalunya.

>Dimarts, 30 de setembre

20:00 h, al MUSEU DE REUS, a l’espai de la plaça de la Llibertat, inauguració de l’exposició La senyora de la festa, sobre les àligues festives, amb motiu de la Trobada d’Àligues de Catalunya. La mostra es podrà visitar fins al 31 d’octubre.

Relació d’Àligues participants

Àligues participants
L’Àliga d’Agramunt, L’Àliga de Badalona, L’Àliga de Barcelona, L’Àliga de Berga (Carrer de la Pietat), l’Àliga de La Bisbal de l’Empordà, L’Aligot de Bonastre, L’Àliga de Girona, L’Àliga d’Igualada, L’Àliga de Lleida (Per confirmar), L’Àliga de Manresa, L’Àliga de Mataró, L’Àliga de Montblanc, L’Àliga de Morella, Les Àligues d’Olot (Barri de Sant Ferriol · tenen 2 àligues), L’Àliga de Tarragona, L’Àliga de Vic, L’Àliga de Vilafranca del Penedès, L’Àliga del Vendrell, L’Àliga de Reus, L’Àliga de Sant Joan de les Abadesses, L’Àliga de Tàrrega, L’Àliga de Torredembarra, L’Àliga de Tortosa, L’Àliga de Tremp

I a l’exposició
L’Àliga de Cardona, L’Àliga de Sitges, L’Àliga de Valls

Total: 28 Àligues


Més informació: http://www.festesreus.cat/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org