NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 19 d'abril de 2024 | Gai    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Sant Vicenç dels Horts acull la VIII Fira del Món Geganter
Informa: Gerard Picó, Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya
Dimecres, 8 d'octubre de 2014 a les 19:52


Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) - Els propers 11 i 12 d'octubre, Sant Vicenç dels Horts acollirà la VIII Fira del Món Geganter, que gira al voltant de la figura dels geganters i tot allò que els envolta. En aquesta edició, centrada especialment en els geganters més petits.


El proper cap de setmana, 11 i 12 d'octubre, Sant Vicenç dels Horts acollirà la VIII Fira del Món Geganter de Catalunya, organitzada conjuntament per l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i els Geganters de Sant Vicenç dels Horts.

Hi ha prevista la participació d'una cinquantena de figures i han confirmat la seva presència 26 expositors, artesans i representants de productes relacionats amb el fet geganter, que ocuparan més de 40 carpes, juntament amb representacions d’entitats locals. Entre els expositors s’hi podran descobrir llibres, imatges, vestits, objectes de regal, gegants, capgrossos, instruments musicals, dolços... També, durant tot el dia, hi haurà tallers per als més petits, on podran posar en pràctica la seva imaginació i les seves habilitats.

Els actes d'aquesta VIII Fira començaran dissabte al matí, amb la presentació oficial de l'acte i la cercavila inaugural dels gegants amfitrions fins a la plaça de Sant Jordi, centre neuràlgic del cap de setmana geganter en aquesta vila del Baix Llobregat. En aquest moment quedaran inaugurats els diversos estands de la Fira, dedicats als constructors d'imatgeria, instruments, vestuari i tota mena de marxandatge geganter, que romandran oberts fins l'endemà a les dues del migdia.

A les 11.30 es donarà pas a una de les novetats de la Fira, el Seminari de gralla i timbal, en el qual participaran grallers i timbalers de 15 colles geganteres de l’Agrupació. Hi haurà dues sessions de treball, matí i tarda, i un concert conjunt de tots els participants. Tot seguit, a les 11.45, s'iniciarà la primera de les xerrades previstes, on es debatrà la implicació dels més petits en el món geganter, sobre els futurs geganters i geganteres de les colles. En aquest mateix acte hi haurà la presentació d’un material molt esperat per poder treballar el fet geganter a les escoles. A les 12 del migdia, a la plaça de Catalunya, tothom estarà convidat a aprendre la dansa més típica de Sant Vicenç dels Horts, el ball de la Disfressada.

A les 7 de la tarda, hi ha prevista la xerrada El món geganter en els mitjans, on es debatrà sobre la importància dels nous mitjans de comunicació en el món geganter. A les 20.30 començarà l'espectacle de gegants “Batecs”, creat especialment per a l'ocasió pel Cos de monitors de balls de l'Agrupació i la Colla de geganters i grallers de Sant Vicenç dels Horts, amb la participació de diverses figures convidades. Finalment, després del sopar popular que s’oferirà a la Pista polivalent Francesc Macià, hi haurà un concert gratuït amb el grup Rocktàmbuls, el qual posarà el punt final al primer dia de Fira.

Imatge

L'endemà, les colles arribaran a partir de les 10 del matí amb la seva imatgeria a la plaça de la Vila, que serà l’escenari principal dels actes protocolaris i festius del diumenge de Fira. En el mateix indret, hi haurà una mostra de formacions musicals que habitualment acompanyen els gegants en les ballades, encapçalada pel grup Canyats. Al migdia s’iniciarà la passejada de gegants, gegantes, capgrossos i altres figures pels carrers del poble. En acabar, hi haurà la presentació d'alguns dels gegants i els capgrossos que s'han estrenat després de la Fira del 2013 i, després, es donarà a conèixer la població que organitzarà la Fira de l'any 2015.

La clausura oficial la protagonitzaran els gegants de Sant Vicenç dels Horts i la imatgeria de l'Agrupació. En aquesta edició, la Fira del Món Geganter compartirà espai i activitats amb dues fires locals, la Fira estoc i la Fira tapes, amb la qual cosa s’espera una afluència de públic important, i comptarà amb un seguiment exhaustiu per part de l’emissora de ràdio de Sant Vicenç dels Horts.

Més informació: http://www.gegants.cat/activitats/fira-mon-geganter-2014/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org