NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Santa Eulàlia de Riuprimer recupera els gegants
Informa: Txevi, Tinent d'alcalde de Cultura
Dimecres, 10 de desembre de 2014 a les 10:19


Santa Eulàlia de Riuprimer (Osona) - Santa Eulàlia de Riuprimer celebra la Festa Major d’Hivern amb un mes farcit d’activitats i la recuperació dels gegants.


El mes de desembre és especial a Santa Eulàlia de Riuprimer, les activitats pròpies del cicle nadalenc coincideixen amb la festa de la patrona, Santa Eulàlia de Mèrida, el 10 de desembre, i enguany a més de les activitats habituals, es celebren els 20 anys dels gegants del poble, Eulàlia i Sebastià amb una reestrena que els ha reparat i que cerca nova gent per reactivar l’antiga colla, ara dissolta.

La Festa Major d’hivern comença els dies 9 i 11 amb uns tallers nadalencs al Punt Jove, que serviran per decorar l’espai, i per fer materials per vendre a la Fira Santulària per recaptar fons per la Marató de TV3.
Imatge
El dia central de la Festa, és el de la patrona, el 10 de desembre. Al migdia hi haurà la Missa de Festa Major, enguany cantada pel Cor de Muntanyola, i que comptarà amb l’homilia del pare Fèlix Guàrdia, exvicari General del Bisbat de Vic. Després hi haurà un petit piscolabis al Casal dels Avis.

A 2/4 de 7 de la tarda, arriba el plat fort d’aquest any, la presentació i reestrena dels gegants del poble, Eulàlia i Sebastià, restaurats pel seu 20è aniversari gràcies a una subvenció rebuda del Departament de Cultura de la Generalitat. La presentació anirà a càrrec d’antigues gralleres i portadors de la colla, també es llegirà un missatge dels Gegants de Rubí, els seus padrins que no podran ser-hi presents però que d’alguna manera es palparan, i l’artesà del taller de restauració que els ha recuperat i posat a punt per si troben nous portadors i es pot dinamitzar una nova colla gegantera, ja que la colla fa anys que es va dissoldre i ara els gegants estaven en mal estat. Els gegants, passaran a partir d’ara a presidir l’entrada de l’Ajuntament, i és voluntat d’aquest que es puguin passejar almenys per les Festes Majors de la població, i a mig termini que es pugui consolidar una nova colla gegantera al poble.

El dissabte dia 13 al matí, arriba el ja tradicional taller de tions emmarcat en la campanya Cagum el Pare Noel, amb la manta de l’estelada. A les 7 de la tarda, una caminada curta d’uns 8km pels voltants del poble que s’anomena la Caminada Xica. I el diumenge 14, arriba l’esperada tercera edició de la Fira Santulària, una mena de mostra d’entitats del poble que compta amb inflables i ponis per la mainada, una xocolatada benèfica per la Marató de TV3 i paradetes d’artistes locals. Aquest any a més, serà l’escenari de la primera cercavila dels nous gegants recuperats del poble, a la plaça de la Rectoria. El mateix diumenge a la tarda, hi haurà un concert coral amb el cor parroquial de Riuprimer i Sílvia Montells amb Marcel Marimon, també de caire benèfic i a l’Església.

El diumenge 21 es podrà veure a les 6 de la tarda i a la Casa de Cultura una exhibició de gimnàs. I completaran el desembre, tres activitats emblemàtiques del cicle nadalenc, la representació del Pessebre Monumental als baixos de la Rectoria, enguany dedicada al Tricentenari, que s’estrena després de la Missa del Gall i es podrà veure durant diversos diumenges i festius; Els Pastorets, que es van recuperar l’any passat i que continuen amb força enguany amb una adaptació clàssica de Folch i Torres amb actors sobretot de l’AMPA del Roure Xic que dediquen els beneficis de les 3 funcions a la Llar d’Infants; i la visita dels Patges Reials el dia 28 que recolliran les cartes dels nens i els donaran un petit obsequi.


Més informació: http://www.santaeulaliariuprimer.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org