NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: País Valencià



Primera edició de les converses "Les Falles, a la Nau"
Informa: Anònim, Associació d'Estudis Fallers
Dimecres, 7 de desembre de 2005 a les 19:19


València () - Especialistes, artistes, professionals i fallers debatran les potencialitats creatives i ciutadanes de la festa fallera el 12 i 13 de desembre. Les converses Les Falles, a la Nau abordaran els monuments fallers com a manifestacions d’expressió artística inserides en la utilització ciutadana de l’espai públic.


El Fòrum de Debats de la Universitat de València, la Junta Central Fallera i el Gremi Artesà d’Artistes Fallers, amb la coordinació de l’Associació d’Estudis Fallers, han convocat per primera volta el cicle de converses Les Falles, a la Nau. En esta primera edició, davall el títol “Un art en minúscules? Les Falles en l’espai públic”, tractarà de mostrar les potencialitats creatives i ciutadanes de la festa de les Falles. Partint de la consideració dels monuments fallers com a mostra d’expressió creativa i social, es plantejaran els lligams entre art al carrer, utilització de l’espai públic, activitat festiva, gestió cultural i participació ciutadana. Les Falles, a la Nau es presenta com un espai obert a la reflexió que vol aplegar els diversos agents socials implicats en la festa (institucions públiques, fallers, artistes, veïns, visitants, especialistes i professionals).

Las converses Les Falles a la Nau es faran a l’Aula Magna de la Universitat de València, els dies 12 i 13 de desembre, a les 19.30 hores. La primera sessió, titulada “Les falles com a art públic”, estarà moderada por Isabel Tejeda, historiadora de l’art i membre de l’Associació d’Estudis Fallers. En la conversa prendran part Emilio Martínez, director del Departament d’Escultura de la Universitat Politècnica de València; Jesús Martínez Oliva, professor de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Múrcia; Joan Llaveria, catedràtic d’escultura de la Universitat Politècnica de València i director del Centre de Recerca Art i Entorn; Josep Montesinos, director del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València; Paco Pellicer, artista faller i llicenciat en art dramàtic, i Óscar Mora, artista multimèdia.

La segona conversa, titulada “Les Falles i els usos de l’espai públic”, comptarà amb Joan Castelló, periodista i membre de l’Associació d’Estudis Fallers, com a moderador, i la participació de Josep Lluís Sirera, professor del Departament de Filologia Espanyola de la Universitat de València; Josep Nácher, professor del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València; Jesús Peris, president de la Falla Ripalda-Beneficència-Sant Ramon, secretari de la Federació de Falles amb Especial Enginy i Gràcia i professor de la Universitat de València; la periodista Nuria Diego, i l’arquitecte Carles Dolç.

En la primera edició de les converses "Les Falles, a la Nau" han col·laborat també institucions com la Universitat Politècnica de València, la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, la Federació de Falles de Secció Especial, l’Associació de Falles d’Especial, la Federació de Falles amb Especial Enginy i Gràcia, i la Federació de Falles de la Secció Primera A.

Per a més informació, podeu telefonar a:

Gil-Manuel Hernández 96 382 84 57
Jesús Català 635 87 47 35



Més informació: http://www.estudisfallers.org

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org