NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 28 de març de 2024 | Càstor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Nou enregistrament de la Principal de la Nit
Informa: Quim Rutllant, la Principal de la Nit
Dijous, 12 de gener de 2006 a les 0:46


Barcelona (el Barcelonès) - Aquestes setmanes el grup Marcel Casellas “La principal de la nit” s’ha tancat a l’estudi de gravació per enllestir el nou treball “EL CREMALLERA DE NÚRIA”. Són un seguit de balls de l’ambient folk on pot passar qualsevol cosa... des que una polca es converteixi en un skà o que una sardana curta acabi barrejada en els ambients més hip-hoperos o chill-out. Un atreviment i, alhora, una nova forma d’entendre els instruments de la cobla i la seva sonoritat.


ImatgeReivindicació i festa, modernitat i tradició, ball folk i hip hop… són les antítesis ben resoltes en el nou disc d’aquesta formació. Bases electròniques i orgàniques prèviament enregistrades, instruments de cobla i percussions mediterrànies, relats rítmics i cançons improvisades, espais transgressors i alhora imaginaris… tot plegat posa de manifest que precisament una de les virtuts de la cultura popular és la capacitat de donar lloc a síntesis múltiples i a diàlegs transgressors.

Des del 2002, la PRINCIPAL DE LA NIT porta la festa arreu dels Països Catalans, fins ara amb l’enregistrament i l’espectacle àudiovisual “l’Envelat violeta”, amb una original sonoritat que fa venir ballera a públic molt divers. Sobre bases pregravades amb ritmes de rabiosa actualitat, els sis components, amb instruments de cobla, veus i percussions mediterrànies, organitzen una festa en què desapareix la frontera entre el públic i l’escenari.

El nou enregistrament conté dotze temes musicals de factoria “casellas” amb lletres propies, amb apunts de Josep Vicenç Estellés, Fages de Climent o bé Francesc Pujols, entre d’altres.

Per a l’enregistrament, com al primer disc de la formació, s’utilitza una cobla sencera. La formació habitual de la principal de la nit són Marcel Casellas (baix, veu, bases, percussions i producció musical), Mireia Barat (flabiol i cors), Elisenda Vilarrubies (tenora i cors), Marta Andreu (tible i veu), Montse Faura (trombó i cors) i Ivó Oller (trompeta). Per completar el grup, també hi han participat Eugènia Camats (tible), Toni Rocosa (tenora), Miquel Àngel López (fiscorn), Pep Moliner (Fiscorn) i Sergi Baringues (trompeta).

Si voleu més informació: Marcel Casellas (677 266 587) i Quim Rutllant (696 868 011).


Més informació: http://www.pluralproduccions.com/principalnit.php

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org