NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 23 d'abril de 2024 | Jordi | Dia Internacional del Llibre i dels Drets d'Autor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Presentació d'“Ei, que surt el Tabal!”, nou llibre patumaire
Informa: Anònim, La Patumaire Edicions
Dimarts, 28 de març de 2006 a les 10:29


Berga (el Berguedà) - Sota el títol “Ei, que surt el Tabal!” es presenta a Berga el primer conte de la col·lecció Els contes de la Patum. L’acte tindrà lloc el proper dissabte dia 1 d’abril a les 19h. al pavelló de Suècia.


Imatge L’autora dels textos és la Núria Alàs, escriptora berguedana de la qual ja en coneixem diverses obres. Amb aquests contes l’autora ens sorprèn amb històries plenes de màgia i fantasia dedicades al públic infantil. La jove editorial berguedana La Patumaire Edicions, ha estat l’encarregada de donar forma al projecte.

S’ha escrit moltíssim sobre la Patum, llibres històrics, altres més anecdòtics, de fotografies... però encara no s’havia fet res dedicat als nens.

Els contes de la Patum són educatius i tenen com a objectiu que els nens i nenes coneguin els orígens de les diferents comparses de la festa. Una presentació atractiva i un dibuixos elaborats, divertits i originals faran les delícies de petits i grans.

De la mà del Marc i la Núria, veurem la Patum al complert, els dos germans ens presentaran la seva família, les seves il·lusions, les seves pors... i alhora, ens ajudaran a descobrir els secrets de la Patum amb un toc de màgia i misteri.

La Patum de Berga és una de les festes més fascinants que s’ha conservat a Catalunya. És una representació sacro-històrico-popular que deriva de les antigues processons que tenien lloc durant la celebració del Corpus Christi medieval i s’ha mantingut al llarg dels anys fins a convertir-se en una festa popular única al món. L’any 1983, la Generalitat de Catalunya li va concedir el guardó de Festa Tradicional d’interès Nacional i recentment, la UNESCO l’ha declarat Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat.

Com es pot respectar, estimar i conservar un patrimoni si no en coneixem la seva història? Si no sabem dels seus orígens? Si no entenem el seu significat?

Així doncs, endinsem-nos en aquest primer conte per esbrinar els secrets que amaga la Patum.

Els contes estaran a la venda a partir del 3 d’abril i també es podran adquirir el mateix dia de la presentació a un preu de 15 Euros.

Contacte: info@lapatumaire.com


Més informació: http://www.lapatumaire.com

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org