NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Exposició 'El Baix Llobregat. Un riu de festes'
Informa: Anònim, Centre d'Estudis del Baix Llobregat
Dilluns, 8 de maig de 2006 a les 16:47


Sant Feliu de Llobregat (el Baix Llobregat) - El Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat presenta l'exposició El Baix Llobregat. Un riu de festes, una aproximació a la riquesa i la diversitat festiva de la comarca.


A partir de la festa, es construeix identitat social i es mostra la comarca en un vessant que va més enllà dels aspectes econòmics o geogràfics per endinsar-se en la seva dimensió més humana. La mostra, que itinerarà per diversos municipis de la comarca, s'inaugura el 22 d'abril a la sala d’exposicions d'Esparreguera, on romandrà fins a l'1 de maig. Posteriorment, visitarà Cornellà de Llobregat (del 17 de juny al 30 de juliol, a Can Mercader) i Sant Feliu de Llobregat (del 29 de setembre al 15 d'octubre, al Palau Falguera).

La mostra s’estructura en dos àmbits. En el primer, La festa gota a gota, es desglossen diversos elements que configuren la festa: de l'anunci als organitzadors, passant pel temps, l'espai, el so, el foc, la gastronomia, els jocs i les atraccions, el vestuari, el ball, les representacions festives i el bestiari festiu.

La festa trenca la quotidianitat, però, alhora, regula el curs del temps. Més enllà, la festa es mostra també en el seu vessant subversiu i transformador; identitari i diferenciador; cohesionador, integrador i socialitzador; tradicional i evolutiu.

El segon àmbit, Un fluir de festes, proposa un recorregut pels esdeveniments festius del Baix Llobregat. L'itinerari festiu comença amb les festes vinculades a la roda del temps, desgranades a través de les quatre estacions: primavera, estiu, tardor i hivern. Segueix amb les festes majors i altres festes patronals, els aplecs i les romeries, i les fires, mostres i exposicions. Diades commemoratives, arts escèniques, plàstiques i musicals, setmanes i jornades monogràfiques, no poden faltar en aquest recorregut per les festes de la comarca.

El Baix Llobregat. Un riu de festes és una exposició molt visual, que inclou una gran quantitat de fotografies procedents de tots els municipis del Baix Llobregat i diversos objectes tridimensionals, tot plegat, amenitzat per les sonoritats que inunden les festes. El Baix Llobregat. Un riu de festes vol transmetre al públic que la visiti l'esperit festiu de la comarca.

Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
Parc de la Torre del Roser, s/n
Telèfon 93 666 67 03 - Fax 93 685 02 62
cecbll@llobregat.info
08980 Sant Feliu de Llobregat



Més informació: http://www.llobregat.info

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org