NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 23 d'abril de 2024 | Jordi | Dia Internacional del Llibre i dels Drets d'Autor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



L'OCB proposa la promoció de la cultura popular a l'ensenyament
Informa: Laia
Divendres, 19 de maig de 2006 a les 14:03


Barcelona (el Barcelonès) - L'Obra Cultural Balear presentà ahir 16 de maig a la Conselleria d'Educació i Cultura un projecte per promoure la cultura popular a l'ensenyament.


El text proposa diferents cursos adreçats al col·lectiu docent, a través dels Centres de Formació del Professorat. Les activitats serien organitzades pel Servei de Formació del Professorat, de la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa.

La proposta ha estat realitzada per la Comissió de Cultura Popular de l'entitat amb l'objectiu per promoure el compliment de l'article 6 de la Llei de cultura popular i tradicional de les Balears, que subratlla que l'administració educativa ha de preveure en el currículum de les diferents etapes l'ensenyament d'aquesta branca del coneixement, fomentant-ne la comprensió, conservació i difusió entre els alumnes.

La finalitat d'aquesta proposta és que els diferents elements del que es considera cultura popular sigui primer apresa pels professors, perquè després ho puguin transmetre de manera transversal a les aules.

Entre els tallers que proposen des de la comissió s'inclouen: un d'instruments, de ximbomba i glosa, de cordar cadires i de ball de bot, entre d'altres.

Aquests serien cursos que ajudarien a fornir l'oferta educativa, no substituint les matèries, sinó reforçant-les, perquè la cultura popular forma part de la majoria de branques i assignatures de l'ensenyament, encara que estan deixades de banda per matèries més hegemòniques i que gaudeixen de més tradició acadèmica.

Les formes d'antuvi de transmissió de la cultura popular han caigut en gran part en desús pels canvis socials. Per això es fa necessari el seu ensenyament a través dels tallers i dels centres educatius, els filtres actuals de transmissió del saber.

Font: Diari de Balears


Més informació: http://www.ocb.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org