NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimecres, 24 d'abril de 2024 | Pere Ermengol    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



La Revetlla de Sant Joan a Igualada, una cita especial
Informa: Joan, Òmnium Cultural-Anoia
Dimarts, 20 de juny de 2006 a les 14:31


Igualada (Anoia) - La ciutat d’Igualada viu cada any de manera especial la nit de Sant Joan. Des de fa cinc anys la revetlla es viu d’una manera lúdica i festiva, on la música esdevé protagonista.


La ciutat d’Igualada viu cada any de manera especial la nit de Sant Joan. Des de fa cinc anys, i gràcies a un acord entre l’Ajuntament i Òmnium Cultural-Anoia, la revetlla es viu d’una manera lúdica i festiva, on la música esdevé protagonista. Des de fa cinc anys han vingut cada any grups punters de la música del nostre país a la ciutat. L’any 2001 iniciarem el camí amb els Xitxarel•los i Mesclat; el 2002 fou el torn del folk dels Pomada i Al Tall; el 2003 els protagonistes foren la Carrau i Brams i l’any passat els grups encarregats d’animar la nit foren Dijous Paella i Skatalà. Al llarg d’aquests 5 anys, doncs, han visitat Igualada grups de rock reivindicatiu, ska i música ballable, folk o bé rumba. A més, hem acabat totes les nits amb una sessió de gresca catalana, un concepte nascut del ja desaparegut cafè-bar Jimmy Jazz, que consisteix en un recull de cançons catalanes d’ahir i d’avui, dels més diversos estils musicals (de la Trinca a Obrint Pas, passant per Ovidi Montllor, Jaume Sisa, Els Pets, Dr. Calypso o Brams). A més, la ciutat ja fa anys que és protagonista de la revetlla, ja que compta amb una de les més actives comissions de la Flama del Canigó. El grup d’Igualada s’encarrega la nit abans de Sant Joan de pujar al Canigó, participar en la renovació de la Flama i repartir-la als diferents pobles i viles per on passen fins arribar a Igualada. Allí és rebuda per les autoritats i és repartida als diferents barris de la ciutat i pobles de la comarca.

Enguany Igualada es disposa a viure un altre any una revetlla de Sant Joan d'allò més sonada. Els actes començaran a les 8 del vespre, a la Plaça de Cal Font d’Igualada amb la rebuda de la flama del Canigó. Tot seguit, hi haurà un sopar popular amb tastets de cuina catalana, seguit d’un espectacular correfoc que recorrerà els principals carrers de la ciutat. Per cloure els actes es celebrarà un concert a l'Ateneu Igualadí amb els grups Sabor de Gràcia i Orquestra Alternativa. El concert d’enguany serà d’allò més especial, ja que servirà per commemorar el 5 anys que Òmnium Cultural organitza, amb el suport de l’Ajuntament i la col•laboració de l’Ateneu Igualadí, un concert en motiu de la revetlla, i per això tindrà uns convidats d’honor. La rumba catalana serà una de les protagonistes de la nit i anirà a càrrec de Sabor de Gràcia. Aquest és un grup que va formar un gitano del barceloní barri de Gràcia, Antonio Carbonell “Sicus”, l’any 1994. El seu primer disc fou “Tots els colors” (1997), incloïa un dibuix de Gato Pérez a la portada i una emotiva versió del “Me’n vaig a peu” de Serrat en clau rumbera. Des de llavors fins al dia d’avui s’han mantingut remant contra corrent i anant amunt i avall amb la seva música, destacant les actuacions que han realitzat al Camp Nou en motiu de les victòries de la Lliga i la Champions del Barça. A Igualada ens presentaran un repertori basat en les cançons del seu nou disc d’homenatge a la Nova Cançó, amb ritmes d’allò més rumberos i animats per una nit especial com la de Sant Joan. L’Orquestra Alternativa és l’altre protagonista de la nit. L’Alternativa és un grup nascut a Manresa obstinat en fer bona música, sense més ambicions que les d’intentar fer gaudir el públic de l’audició, del ball i de la festa en general, oferint un repertori alegre, jove i reivindicatiu a tot arreu on és requerida. El grup, forjat sobretot en més d’una dècada d’actuacions a la Festa Major Alternativa de Manresa, versiona en clau festiva tota mena de cançons de sempre, per tal de no parar de ballar ni un sol moment. La nit acabarà amb una sessió de gresca catalana. Aquest és un concepte per definir les sessions de música catalana i en català, on es pot escoltar des de temes clàssics de La Trinca, Esquirols, Sisa, Pere Tàpies, Lluís Llach fins als actuals Lax’n’Busto, Els Pets, Ocults, Obrint Pas o la Carrau. El concert serà a la pista de l'Ateneu Igualadí i començarà a les 12 de la nit. El preu de les entrades és de 5 euros anticipada i 7 euros a taquilla. Per als socis de l'Ateneu Igualadí, titulars del Carnet de Nacionalitat Catalana i subscriptors de la Veu o Regió 7 hi haurà un preu únic de 5 euros. Es pot obtenir informació de tota la jornada, així com de les revetlles dels anys precedents a la web www.bonrotllo.cat.

Més informació: http://www.bonrotllo.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org