NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Recital d’Enric Cassasses i tast de vins al Centre Quim Soler de literatura i vi
Informa: Pere Joan
Dimarts, 14 de novembre de 2006 a les 20:53


(Priorat) - El Centre Quim Soler de literatura i vi ha organitzat per al dissabte dia 18 un recital de poesia d’Enric Cassasses, que recitarà poesia relacionada amb el vi. L’acte es combinarà amb música i un tast de vins de les dues denominacions d’origen de la comarca del Priorat. Tot plegat tindrà lloc a partir de les 19 hores del dissabte dia 18 al Centre Obrer i Recreatiu del Molar, població del Priorat on el Centre Quim Soler hi té la seva seu.


Un cop més, aquesta entitat (www.perxe.com) treballa per promoure activitats que relacionin els dos conceptes que el configuren: el vi i la literatura. La música, en aquesta ocasió, la posarà el grup “2 en ritme”, mentre que els vins protagonistes de la jornada seran “La Fuïna” (Celler Pins Bes) i “Tossals” (Celler M. Carme Declara). Els dos vins escollits són de les dues denominacions d’origen vinícoles de la comarca del Priorat: “La Fuïna” pertany a la Denominació d’Origen Qualificada Priorat i “Tossals” és de la DO Montsant.

EL CENTRE QUIM SOLER
El Centre Quim Soler pretén recollir un fons bibliogràfic i una base de dades documental i bibliogràfica d'obres relacionades amb el vi, no tant des d'un vessant tècnic, enològic, sinó des d'un punt de vista literari. Al llarg de la història de la humanitat, la presència del vi en la literatura ha estat important. Des dels versos d'OMAR KEYAM fins a La llegenda del sant bevedor de J.ROTH. De les cançons de taverna o les "chansons à boire" fins a Les vinyes verdes de J. DE SEGARRA. Des de "El rey de Thule", del Faust de GOETHE, fins als detectius amants del vi de J. C. IZZO, VÁZQUEZ MONTALBAN o CAMILLERI. Les obres i els estudis sobre aquesta relació estreta, excelsa i fatal alhora són a la base d'aquest fons. I, en general la literatura de creació, la literatura popular, el llenguatge relacionat amb el vi i la seua cultura.

Però el Centre Quim Soler també vol ser impulsor d'activitats que relacionin el vi i la literatura. Activitats com ara presentacions mixtes de llibres i de vins, lectures i comentaris de textos i tasts de vins. Exposicions i encontres, vistes programades als cellers de la comarca, etc.

JOAQUIM SOLER
Joaquim Soler i Ferret (Barcelona 1940-1993). Escriptor íntegre i integral, va conrear tots els gèneres i subgèneres, fent servir tots els suports i tots els canals de difusió a l'abast. De la seua producció destaquen tres grans blocs. L'obra narrativa: 11 novel.les, 2 reculls de contes, proses esparses, i la seva participació en totes les obres de l'Ofèlia Dracs. La participació activa en la quasi totalitat de revistes satíriques i humoristiques editades en català des dels anys 70 ençà. I l'aportació radiofònica que té el seu exponent màxim en el programa de creació literària, La Porta dels Somnis, que emeté Catalunya Ràdio durant 8 anys. Membre de l'anomenada generació dels setanta, participà en les empreses associatives que aquest col.lectiu impulsà. Membre dels col.lectius Trencavel i Ofèlia Dracs (del qual va ser uns dels fundadors: la essa de DracS). Va ser soci de l'AELC (vocal de la Junta del 85 al 89) i del PEN. La seua literatura, com la seua pintura (l'altra vocació que, malgrat quedar en segon terme, mai no abandonà del tot) es caracteritza per l'experimentació constant de noves formes de llenguatge i de mecanismes narratius, i per una imaginació -a voltes incontinent- que amara els seus textos i les seues històries fins fer-los desbordar, sovint, el límits establerts o consensuats.

SI voleu més informació o fer alguna entrevista, podeu trucar a la Roser Vernet als següenst telèfons:
977 82 55 04
670 54 44 20



Més informació: http://www.perxe.com

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org