NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 20 d'abril de 2024 | Oda    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Presentació del Calendari de l'IEVA a Cals locos
Informa: El Ball dels Locos, El Ball dels Locos
Diumenge, 26 de novembre de 2006 a les 18:27


L'Olleria (la Vall d'Albaida) - El proper dissabte dia 2 de sembre, l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida presentarà el seu Calendari de Festes, Tradicions i Gastronomia 2007 a la seu social del Ball dels locos de l’Olleria. L'acte tindrà lloc a Cals locos, al Carrer de València, núm. 17 de l’Olleria a les 20h.


L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA), ja té enllestida la setena edició del seu calendari. Una obra que, en els darrers anys, s’ha consolidat com un referent imprescindible dins el món de la nostra cultura popular, sent el producte amb major èxit de públic dels que ha editat l’Institut.

En aquesta ocasió, el calendari segueix els trets dels seus antecessors, i ofereix un repàs a festes i receptes gastronòmiques valldalbaidines. Però enguany, hi ha una gran novetat. El Calendari gira al voltant d’un tema principal, la commemoració el 2007 dels 300 anys de la Batalla d’Almansa i de la pèrdua dels Furs dels Valencians. Per això, les receptes fan referència a plats que eren corrents en aquella època, i les festes i tradicions reflectides en parlen de maneres de celebrar existents als nostres pobles en aquells temps i que hem heretat, idèntics o molt variats, en les festes que vivim actualment.

Per tal de dur a terme aquest treball, hem comptat enguany amb la col·laboració d’un ample nombre d’escriptors i autors gràfics que s’han encarregat de plasmar les festes seleccionades per cada mes. Així, pel que fa a l’obra gràfica, podem trobar fotografies, olis, gravats, seda i dissenys informàtics d’autors com ara Evarist Navarro, autor de la portada, Tino Pla, Remei Tomàs, Almudena Canet, Joan Sancarlos, Vicent Lladosa, Jordi Albinyana, Amorós, Ramon Haro, Mara, Ester García, Vicent Ramon Pascual, Roig i Carmen, autors d’una interessant auca que s’inclou al Calendari, i Sanjuan, encarregat de la contraportada.

Els autors dels textos han estat Joan Olivares, Paco Company, Albert Alcaraz, Paco Muñoz, Abel Soler, Sergi Gómez, Pep Albinyana, Imma Descals, Emili Casanova, Daniel Alfonso, Arantxa Vidal, Carme Doménech i David Mira. El calendari ha estat dirigit per l’etnògraf Sergi Gómez i Soler i han coordinat les distintes àrees Joan Sancarlos, Daniel Alfonso Medrano, Ximo Urenya i Casimir Romero, que ha dut a terme la recopilació de les receptes.




Per al Ball dels Locos “és una satisfacció acollir aquesta presentació ja que estem parlant d’una obra que, en els darrers anys, s’ha consolidat com un referent imprescindible dins el món de la nostra cultura popular, sent el producte amb major èxit entre els membres de la nostra colla.

Com ja ve sent habitual la colla del Ball dels locos està present un any més en el calendari en la pàgina dedicada a juliol on hi apareix un gravat de Jordi Albinyana on es representa “el motí de la festa de la Magdalena”, i un text de Josep Albinyana que parla sobre aquesta festa on el Ball dels locos celebra el seu dia gran. El Ball dels locos és membre de l’IEVA des que va nàixer la colla olleriana i ha comptat amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida per a la publicació del llibret històric i l’edició del llibre-CD commemoratiu dels deu anys de la Festa de la Magdalena. I aquesta activitat s’inclou dins la programació d’hivern de Cals locos un centre social i cultural que gestiona l’associació de l’Olleria.

Teniu més informació sobre el calendari a
http://www.ieva.info/noticias.php?id_noticia=346

I podeu gaudir del text complet de Josep Albinyana al seu bloc
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/30974

L’Olleria, 22 de novembre de 2006.



Més informació: http://www.ieva.info/noticias.php?id_noticia=346

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org