NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 29 de març de 2024 | Segon    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Inauguració de Lleida Capital de la Cultura Catalana 2007
Informa: Pau Plana, Institut Municiapl d'Acció Cultural de Lleida
Divendres, 12 de gener de 2007 a les 12:55


Lleida (Segrià) - Lleida obre les portes a un any especial per a la ciutat. El proper dissabte 13 de gener de 2007, comença un any que arriba farcit d’activitats per convidar a conèixer els valors de la nostra cultura i difondre-la entre els diferents panorames culturals. Una oportunitat única per facilitar la incorporació dels ciutadans recent arribats a la cultura que ara els acull. Per això, el carrer i la seva gent seran els protagonistes a l’hora de donar el tret de sortida a la capitalitat.


Els elements de cultura popular i els grups de teatre de carrer de la ciutat, donaran els primers passos de la capitalitat. Els Gegants, el Marraco –en l’any del seu centenari- , els Marraquets, els Cavallets i els Capgrossos, Castellers, el Ball de Bastons o els Moros i Cristians, seran alguns dels elements presents en l’espectacle inaugural, junt amb les companyies de teatre professional Xip Xap, Alaigua, Sac Espectacles, Encara Farem Salat.

Durant el 2007, la cultura popular i les festes s'emportaran gran part del protagonisme. Les manifestacions tradicionals i tot allò que es considera propi del territori tindrà un pes important en la celebració de la cultura catalana. De fet, el 2007 serà el punt de partida dels actes, trobades i concursos que demostren la vitalitat de les tradicions populars integrades des de fa temps en l'imaginari col·lectiu. Esdeveniments que marquen gran part del calendari festiu dels lleidatans i que l'IMAC incorpora en una programació estable, ampliada aquest any en honor a la capitalitat.

Una oferta àmplia que ha estat possible gràcies a la feina i les aportacions de les entitats que conserven i donen forma a l'heterogeni univers cultural d'arrel patrimonial. Alguns dels actes destacats seran els de la celebració del centenari del Marraco, construït el 1907 o la Trobada d’Armats, Manaies i Estaferms de Catalunya '07, que es celebrarà el dia 17 de març, apart de tota la programació festiva pròpia de Lleida, el Carnaval, la Festa Major de Sant Anastasi al Maig o les Festes de la Tardor, els Fanalets de Sant Jaume, etc, actes enriquits amb la idea de fer de Lleida una veritable capital de la Cultura Catalana tot l’any.

ACTES INAUGURALS – CAP DE SETMANA 13 I 14 DE GENER
  • Acte oficial d'inauguració de Lleida Capital de la Cultura Catalana 13 de gener, 18h, Saló de Plens de l'Ajuntament de Lleida Sessió solemne on es llegirà la Declaració de Lleida, Capital de la Cultura Catalana 2007, i s'obriran les portes a un any ple d'actes, activitats i esdeveniments que posaran de manifest la particularitat cultural de Lleida i alhora la seva universalitat i projecció de país.
  • Espectacle de carrer inaugural de Lleida Capital de la Cultura Catalana 13 de gener, 18.30h, Av. Blondel, pl. Catedral, c. Vila de Foix Lleida es transforma en foc, música, castells, teatre i espectacle per donar el tret de sortida a la capitalitat. Les companyies de teatre professional Xip Xap, Alaigua, Sac Espectacles, Encara Farem Salat i Lo Marraco conjuntament amb els grups de cultura popular de la ciutat impregnaran els carrers amb un escenari únic de paisatges sonors, visuals i festius.
  • Cançó d'amor i de guerra pels Amics de l'Òpera de Sabadell, 13 de gener, 21h, Teatre Principal Els Amics de l'Òpera de Lleida, conjuntament amb els Amics de l'Òpera de Sabadell, interpreten la sarsuela Cançó d'amor i de guerra, obra de Rafael Martínez Valls amb text de Lluís Capdevila i Víctor Mora. Obra del Circuit d'Òpera de Catalunya interpretada i produïda pels Amics de l'Òpera de Sabadell.
  • Catalunya amb Leonard Cohen, 14 de gener, 20h, Auditori Municipal Enric Granados Lleida acull l'homenatge al prestigiós poeta i músic Leonard Cohen (Montréal, 1934), amb una acurada selecció de músics: Jackson Browne, John Cale, Santiago Auserón, Chrsitina Rosenvinge, Dunquende, Anjani Thomas, Adam Cohen, Toti Soler, Jabier Muguruza, Gerard Quintana i Javier Colis.


Més informació: http://www.capitalculturacatalana07.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org