NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Granollers acollirà les II Jornades de Desenvolupament Cultural Comunitari, dedicades a les arts en la festa
Informa: Sílvia Giró, Ajuntament de Granollers
Divendres, 23 de febrer de 2007 a les 1:32


Granollers (Vallès Oriental) - L’Ajuntament de Granollers torna a proposar un espai de trobada i reflexió dels agents de treball social i cultural dedicats a la transformació de la comunitat en el vessant cultural, a través dels llenguatges artístics i expressius, l’anomenat Desenvolupament Cultural Comunitari (DCC). Les primeres jornades, celebrades entre octubre de 2005 i març de 2006, van debatre sobre l’art com a eina per a la transformació social i van reunir agents de tot el món que treballen amb aquesta metodologia.


Ara, s’organitzen les segones jornades, amb la voluntat de descobrir les capacitats, experiències i vincles entre DCC i les manifestacions festives de la cultura popular, sota el  títol  Les arts en la festa: territori, comunitat i participació.

L’objectiu és reunir les entitats i persones susceptibles de participar en projectes per impulsar processos de canvi i millora en col·lectius socials diversos aprofitant el context festiu, amb l’ús de llenguatges artístics (pintura, escultura, fotografia, literatura, dansa, cinema, música,…). Entre altres coses, les jornades es proposen acostar la metodologia del DCC als professionals, artistes i entitats de la cultura popular i tradicional, i establir una xarxa d’intercanvi de coneixements, recursos i experiències.

Tres àrees de debat
Les jornades  tindran lloc a la Troca, el Centre de Cultura Popular i Tradicional de Granollers (Fàbrica de les Arts-Roca Umbert, E. Prat de la Riba, 77), els dies 9 i 10 de març, i s’organitzen a l’entorn de tres àrees de debat: L’espai públic, com a  generador de significats, intercanvi de relacions socials i construcció social; la comunitat, eix vertebrador i dinamitzador de realitats; i  les arts, enteses com a actituds i manifestacions artístiques d’implicació social.

Aquestes àrees es treballaran a partir de ponències, taules de treball, un espai audiovisual, cinefòrum, accions de dinamització i una festa de cloenda.  Pel que fa a les ponències, les pronunciaran experts com Santiago Cirugeda (arquitecte i activista cultural), Joan Soler i Amigó (pedagog i escriptor), Bienve Moya (etnògraf i gestor cultural), Aida Sánchez (professora de belles arts i pedagoga cultural) o Enrique Gil Calvo (doctor en sociologia). Cadascuna de les comunicacions es complementa amb experiències pràctiques de festes com el Correbous de Cardona o la Festa del Sexenni de Morella, entre d’altres, que es presentaran primer en vídeo i es comentaran després en taula rodona.

L’organització ha previst la recollida de conclusions per part dels participants a través de l’activitat Videomató (en què s’enregistraran en forma de vídeos curts, cada dia, les percepcions dels inscrits, que després es podran veure penjats a la web www.dccgranollers.info).

Festa final i activitats paral·leles
Dissabte, el programa proposa també uns tallers d’expressions artístiques festives, amb una mostra de circ (a càrrec de Mònica Folgar, professora de circ) i de garrotins (amb l’Associació el Cor de la carxofa), uns tastets de festa amb l’experiència Passa’m la recepta (Col·lectiu Art Palou) i les conclusions finals (amb Vanesa Freixa, fundadora de l’empresa mOntanyanes, i Eva Garcia de l’associació Trans-Formas).

Per acabar, hi haurà un concert amb Always Drinking Marching Band (formació  d’animació que toca dixie, samba, funky,…), sopar popular i garrotins.

Paral·lelament a les jornades, hi haurà un seguit d’activitats en l’anomenat Off DCC. L’exposició de fotoperiodisme jove Clic 2006, comissariada per Miquel Bardagil (inauguració el 6 de març, 20.30 h, la Troca); la presentació de l’obra de teatre social Rojo, a càrrec del grup de dones del Centre Cívic Can Bassa Compartint paraules i cafè, dins el projecte Dones i teatre (17 de març, 19 h, Escoles de Palou); i una  xerrada sobre  fotografia social i fotoperiodisme amb M. Bardagil (comissari de l’exposició Clic 2006) i els fotògrafs  Sergi Reboredo i Vivian Lyon (22 de març, 19.30 h, la Troca). 

L’organització de les jornades ha comptat amb una comissió tècnica assessora, formada per diversos professionals i membres del sector artístic i festiu: Salvador Palomar (vinculat a La Carrutxa, Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria), Jordi Bertran (tècnic de cultura de Ajuntament de Tarragona), Marcel·lí Puig (d’Artibarri, xarxa de comunitats creatives per al canvi social) i Sergi Díaz (el Bidó de Nou Barris, que agrupa les entitats de l’Ateneu Nou Barris), membres de les entitats de la Junta de Centre de la Troca i Pere Bàscones (Associació d’Artistes del Vallès Oriental, Àrtica.

La inscripció a les jornades (adreçada sobretot a artistes, educadors, treballadors socials, gestors culturals, dinamitzadors socioculturals, membres d’entitats que treballin en l’àmbit festiu i sociocultural, artistes,…) és gratuïta, i cal fer-la per correu electrònic (dcc@ajuntament.granollers.cat), fins al dia 6 de març.

Per a més informació: Servei de Cultura (tel. 93 842 66 81).



Més informació: http://www.dccgranollers.info/cat/jornadesDCC/index.htm

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org