NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 20 d'abril de 2024 | Oda    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



La I Fira del Món Geganter ha aplegat més de 4.000 persones
Informa: Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, ACGC
Divendres, 30 de març de 2007 a les 9:40


Barcelona (el Barcelonès) - Aquest cap de setmana (24 i 25 de març), més de 4.000 persones han visitat la 1a. Fira del Món Geganter que ha organitzat l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya amb el suport de l'Ajuntament de Pineda de Mar. A l'acte inaugural, el director del Centre de Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat , Ramon Fondevila ha assenyat que la Fira és un indicador clar que la cultura popular és viva i dinàmica i un punt de trobada. Vinculades a l'Agrupació hi ha 328 colles, que mouen a molta gent, ha dit. En un temps de canvi, els nous ciutadans descobreixen que al nostre país hi ha molts elements d'identitat col·lectiva, afegí.


El Diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, José Vicente Muñoz , l'Alcalde de Pineda de Mar, Joan Morell i el President de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, Ivan Besora , també han participar en la presentació de la Fira.

Al voltant de la Plaça de les Mèlies, de Pineda de Mar, els geganters han aplegat més de quaranta expositors, amb la presencia d'una 60 gegants i gegantons, a més dels mítics Gegants En Treball i Na Cultura. Així mateix, s'han realitzat tot un seguit d'activitats paral·leles.

Ha estat una oportunitat única per trobar-hi constructors de gegants i d'instruments, llibres de cultura popular i projectes del tot ambiciosos de les diferents coordinadores i altres empreses o entitats relacionades amb els gegants. Un clar aparador per planificar la nova temporada gegantera.

Xerrades i debats, tallers i formació . S'han organitzaran diferents xerrades i/o debats amb temàtiques relacionades amb la música, l'organització de trobades i la història del món geganter. A més, de faran tallers, on s'han treballat el ball de gegants, els capgrossos, la gralla, el tabal.

Concursos . S'han desenvolupat tres concursos oberts a totes les colles: els balls de gegants i de Capgrossos, el plats forts de la Fira del Mon geganter. Així com els crits de Fal.lera.

Jocs, tallers i Mostra de Balls Infantils. Per potenciar el fet geganter entre els més petits s'ha destinat un espai amb tobogans, gegantons, trencaclosques i petits tallers de temàtica gegantera. I per demostrar les seves habilitats portant gegants, s'ha fet 'una mostra de balls infantils.

Mostra Comarcal i presentació de nous gegants. Les Vocalies territorials de l'Agrupació han estat representades per una parella de gegants que, juntament amb les figures estrenades durant el 2006, han realitzat passejades per la població .

Música en directe. Tot el cap de setmana varen gaudir de música en directe amb una mostra de colles de grallers, dolçainers, flabiolaires El punt més intens va ser la nit del dissabte , amb l'actuació del grup RAUXA.



Més informació: http://www.gegants.cat/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org