NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Bany festiu per reivindicar que els rius estiguin nets
Informa: manel carrera, Associació Rebombori Digital
Dimecres, 11 de juliol de 2007 a les 20:29


Barcelona (el Barcelonès) - El proper 15 de juliol de 2007 se celebra a tota Europa i per primera vegada a 15 diferents rius de Catalunya el BIG JUMP, un acte festiu que consta en banyar-se a tots els rius d’Europa.


El Big Jump de Catalunya 2007 organitzat per la Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua és part de la campanya Water Our Common Future - Euro-Med Big Jump que per primera vegada involucrarà a entitats de països diferents de la regió Euro-Mediterrània sota el lema del diàleg intercultural sobre els temes d’aigua i desenvolupament sostenible. La iniciativa, impulsada per la Fundació euro-mediterrània Anna Lindh pel diàleg entre cultures, recull sis experiències pilot de Big Jump que tindran una especifitat pròpia.

A part del Big Jump a Catalunya que té com objectiu subratllar la importància de la recuperació medioambiental dels rius catalans amb un enfoc participatiu coordinat amb una xarxa de rius mediterranis que basaran el seu BIG JUMP els temes següents: Alexandria (Egipte): medi ambient i societat civil. Riu Jordà (Jordània, Israel, Palestina): pau i reconciliació. Costa de Emilia-Romagna (Itàlia): diàleg entre Nord i Sud. Río Allier-Loira (França): medio-ambiente y arts. Tánger (Marroc): medi ambient y migració.

A Catalunya, però, aquest acte festiu també és converteix en reivindicatiu. Només en 4 punts dels 15 on se celebra el Big Jump serà possible el bany. A Europa milers de persones podran gaudir d’un bany festiu i a Catalunya només ho podran fer uns pocs a les capçaleres dels rius. El principal objectiu del Big Jump a Catalunya és sensibilitzar a la població del deteriorat estat de les aigües o el poc cabal de la gran majoria de trams dels nostres rius. Des de la Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua i des de tots els grups convocants demanem a tots i totes les catalanes i a la resta de sectors socials se sumin al Big Jump el proper 15 de juliol d’enguany per banyar-se als nostres rius o reivindicar el poder-ho fer i instem al Govern de la Generalitat de Catalunya a què compleixi els seus compromisos envers la Nova Cultura de l’Aigua a Catalunya i vetlli pel bon estat ecològic dels nostres rius tal com fixa la Comissió Europea mitjançant la Directiva Marc de l’Aigua.

El Big Jump català se celebrarà, a l’espera de “banys” proposats a darrera hora, a les següents conques fluvials:

Conca del Besòs: Desembocadura del Besòs i Torrent de la Betzuca, en el tram conegut com el torrent de Can Ponsic

Conca del Llobregat: Accés camí del Sorral, ctra. Local 2002 Sant Boi – Sant Vicenç dels Horts) i al Cardener (Font de l’Adou -Rasa De Les Cases) BANY!!!

Conca de l’Ebre: Gúbies del Parrissal ( riu Matarranya) BANY!!!, Martinet de la Cerdanya (Segre) i Mont-Rebei (Noguera Pallaressa) BANY!!!

Conca del Gaià: Tram baix del riu Gaià. Punt del riu Gaià on es creua amb el camí d’Altafulla a Ferran.

Conca del Ter: desembocadura de l’efluent de la depuradora de Sant Gregori a la riera de la Llemena. (Accesible en cotxe fins a 100m de distància), Riera d’Amer, Riera de Matagalls i Ter al seu pas per Manlleu.

Conca del Tordera. Punt no determinat.

Conca del Francolí. Riu Brugent al seu pas per La Riba. BANY!!!


Més informació: http://www.xnca-cat.org/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org