NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 28 de març de 2024 | Càstor    cerca       subscriu-te   
Notícies: País Valencià



L'Olleria es prepara per a la XII Festa de la Magdalena
Informa: Anònim, El Ball dels Locos
Dimecres, 18 de juliol de 2007 a les 17:23


l'Olleria () - Les associacions culturals el Revol, la Morralla, el Col·lectiu l'Olla i el Ball dels locos ja ho tenen tot enllestit per a celebrar la XIIa Festa de la Magdalena, una diada que any rere any aconsegueix reunir més gent al voltant de les danses, les muixerangues i la música valenciana.


ImatgePer a l'edició d'enguany cal destacar l'intent del Ball dels Locos d'alçar la seua primera muixeranga de sis pisos d'altura. Tot un repte que els locos porten temps assajant i que esperen poder aconseguir el dia de la seua festa gran. "No és gen fàcil –asseguren des de la colla- L'any passat ja ho vam interntar i no ens va eixir. Hem vist on van fallar, quins aspectes calia millorar, quines decisions corregir, i enguany ho tornem a intentar. Ara comptem amb noves xiquetes que configuraran la part de dalt. No hi ha res decidit però apostem per fer-ho possible."

D'altra banda, les entitats culturals organitzadores de la Festa de la Magdalena, esperen repetir l'èxit d'anys anteriors. "Esperem una bona resposta per part dels veïns de l'Olleria, així com de tota la comarca. Per a nosaltres significa molt un dia com aquest, ja que és la nostra diada, el moment on podem mostrar a tota la gent els avanços que hem fet al llarg de l'any, alhora que ens divertim i recuperem unes tradicions i uns espais, que mai deixaran de ser populars. I per això hem preparat una festa plena d'activitats especials i espectaculars, que de segur que agraden a tothom."

El programa d'actes d'aquesta edició començarà el dissabte 21 de juliol a les 19.30h amb un revolteig de campanes que indicarà l'inici dels actes, i a continuació una torre humana del Ball dels Locos. La dansà popular del Revol amb l'acompanyament musical de la Morralla recorrerà el trajecte que va des de la porta de l'església de Santa Maria Magdalena fins la plaça de la Vila, centre de la festa.

A les 20.00h. a la plaça de la Vila, hi haurà balls i muixerangues a càrrec del grup de danses El Revol i el Ball dels Locos, acompanyats per la Rondalla Ball a banda i pel grup de dolçaina i percussió la Morralla.

La festa continuarà a les 22h amb un sopar de baix braç per a tota la població. Per poder acudir només caldrà comprar un tiquet per 4€ que es vendrà a l'hora de començar el sopar. I tot seguit, a les 23h, hi haurà l'actuació del Grup de danses orientals "Mehari" de l'Alcúdia de Crespins. La vetlada tindrà el seu fi de festa amb l'actuació del grup Lilit i Dionís per mantindre la diversió fins ben entrada la nit. Lilit i Dionís és una estrafolària banda que va nàixer a la Marina Alta a principis de l'any 2006, un grup en mutació constant que proposa una barreja irreverent dels ingredients musicals més diversos: rock, cançó d'autor, punk, tradició valenciana, música electrònica i tot el que càpia al perol.

El cartell de l'edició d'enguany és obra Vicent Calatayud, i es tracta d'una imatge pintada sobre un taulells on es mostra una imatge de la parròquia de Sta. Maria Magdalena conjuntament amb els tres elements característics d'aquesta festa, una figura del Ball dels locos, un quadre de dansa i uns dolçainer i tabaleters fent música.

En l'organització d'aquesta festa han col·laborat l'Excel·lentíssim Ajuntament de l'Olleria, el perìòdic VilaWeb Ontinyent, les entitats Caixa Ontinyent i la Caixa, el comerç Congelats Costa Blava, i la Filà Corda Curta femenina.

L'Olleria, 17 de juliol de 2007.

Enllaços Recomanats:

www.muixeranga.info
(Federació de Muixerangues valencianes)
http://lavanc.org/mev/fixa.php?id=85
(Lilit i Dionís)

Més informació: http://www.elballdelslocos.org

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org