NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 19 d'abril de 2024 | Gai    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



El Misteri de la Selva es representarà a Jerusalem
Informa: Neus Vidal, GBC Comunicació SL
Dimarts, 31 de juliol de 2007 a les 9:48


La Selva del Camp (Baix Camp) - Els propers dies 14 i 15 d’agost, tindrà lloc a la Selva del Camp (Tarragona), i el 18 d’agost de forma extraordinària a Jerusalem, l’escenificació del drama assumpcionista íntegre més antic d’Europa: El Misteri de la Selva.


El Misteri de la Selva és un esdeveniment cultural de primer ordre a Catalunya: el text anònim, amb una decidida voluntat literària, transmet la frescor del català de la segona meitat del segle XIV així com el refinament del lèxic trobadoresc; pel que fa als cants, tots a capella, són interpretats majoritàriament amb la mateixa tonada que indica el manuscrit original, i pertanyent al repertori gregorià i polifònic dels segles XIII i XIV.

Al marge de la seva faceta religiosa, El Misteri és una realitat viva que s’adreça tant a amants del món del teatre com de la música, la història i la llengua. Encara que no hi ha certesa absoluta d’on va néixer El Misteri, se’l pot relacionar amb una “representació” feta a la Plaça de la Font de la ciutat de Tarragona l’any 1388 . Donat que el text fou trobat a la Selva del Camp, els selvatans han recuperat la Representació i l’han incorporada des de fa vint-i-set anys a la seva pròpia tradició, amb la participació de més d’un centenar de persones de forma directa o indirecta.

Tot i que des de fa 27 anys el Misteri de la Selva es representa els dies 14 i 15 d’agost a la Selva del Camp, de caràcter extraordinari també s’ha representat a Tarragona, Elx, Barcelona, Poblet, Montserrat, Roma i ara, a Jerusalem.

EL MISTERI DE LA SELVA
18 d’agost a Jerusalem
Unes 70 persones, entre elles, actors, tècnics, maquilladors, perruquers, viatjaran per primera vegada a Israel per representar el tema central de l’obra “l’Assumpció de Maria al cel en cos i ànima” a la Muntanya de Sió, concretament a la Basílica de la Dormició de la Mare de Déu de Jerusalem, lloc on es venera la mort de la Verge Maria. La representació comptarà amb l’assistència de Mons. Jaume Pujol, Arquebisbe de Tarragona. També s’han convidat a les autoritats de les diferents confessions cristianes de Jerusalem, autoritats polítiques de l’Ajuntament de Jerusalem, al Cònsol General d’Espanya a Jerusalem i a l’Ambaixador d’Espanya a Israel.

EL MISTERI DE LA SELVA
14 i 15 d'agost a la Selva del Camp
Dia: 14 d’agost Hora: 22.30h
Dia: 15 d’agost Hora: 20.00h
Telèfon de contacte: 636 541 532

Més informació: http://www.misteriselva.org

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org