NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 28 de març de 2024 | Càstor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Una divuitena de carrers i places es guarniran durant la Festa Major de Gràcia
Informa: Vila de Gràcia, Ajuntament de Barcelona
Dilluns, 6 d'agost de 2007 a les 9:26


Gràcia (el Barcelonès) - La Festa Major de Gràcia, Festa Tradicional d'Interès Nacional, té lloc aquest any del 15 al 21 d'agost i compleix 190 anys. Pocs dies abans que comenci, el president de la Federació Festa Major de Gràcia, Ricard Estruc, i el regidor del districte, Guillem Espriu, han presentat el programa.


ImatgeUn any més destaca el concurs de places i carrers guarnits en què enguany participen una divuitena d'espais. Són un més que l'any passat amb la incorporació de la plaça del Poble Romaní.

Aquest any, a més, dos carrers, el del Progrés i el de Puigmartí, estan d'aniversari, ja que compleixen cinquanta anys consecutius de participació en aquest popular i conegut concurs de la festa.

En conjunt, el programa preserva el caràcter social, veïnal, cultural i lúdic de les activitats de la festa. Com a novetat més destacada, cal remarcar un cicle nou de música clàssica batejat amb el nom de Les Tardes Clàssiques.

També, com a novetat, se celebra un cicle de concerts, rebatejat amb el nom de Les Nits del Claustre, que té lloc a l'Oratori Sant Felip Neri. Aquest és un dels punts principals d'actuació musical, ja que hi actuen artistes com ara Joan Isaac, Francesc Pi de la Serra, Laura Simó i Francesc Burrull.

Més transport i més metro a la nit

Durant el dies de la festa es posen en marxa diverses mesures per millorar la mobilitat nocturna i facilitar el retorn a casa dels visitants. El servei de metro funciona la nit de dimarts a dimecres i tot el cap de setmana de manera ininterrompuda. La resta de dies, l'horari és l'habitual.

Així mateix, durant les nits de la festa, hi ha un autobús llançadora que surt del carrer de Còrsega amb la confluència amb el de Pau Claris, amb destinació plaça de Catalunya, on es pot enllaçar amb les línies del NitBus. L'horari d'aquest servei especial és de les 23.00 a les 5.15 hores.

Seguretat i accessibilitat

Aquest any es fa una prova pilot a cinc carrers per millorar l'accessibilitat i el reciclatge. La voluntat de l'organització és estendre les mesures a més espais de la festa.

Un dispositiu conjunt de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra s'encarreguen de la seguretat. Per primer cop, un membre de la Federació de la festa s'integra a l'equip de coordinació per tenir una comunicació més directa i propera.

En els darrers mesos, els cossos policials i els veïns que participen en la festa ja s'han reunit per valorat positivament les actuacions policials de l'any passat, tant pel que fa a les patrulles diürnes de proximitat, com pel que fa a buidar les places a la nit, que no va generar cap incident destacable.

Conservar elements dels carrers guarnits

Per últim, cal destacar que alguns elements que guarneixen els carrers i les places durant la festa es conservaran al Museu Etnològic de la ciutat. Això és gràcies a l'acord signat per la Federació de la Festa Major de Gràcia i el museu.

Més informació: http://www.festamajordegracia.cat/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org