NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



16a Festa Major Alternativa de Manresa
Informa: Adrià Roca, Festa Major Alternativa
Dilluns, 13 d'agost de 2007 a les 12:01


Manresa (El Bages) - Arribem ja a la setzena edició de l'Alternativa, setzena vegada que la plaça Puigmercadal (excepte en un parell d'ocasions) s'omple a rebentar de joves de Manresa i comarca.


L'Alternativa és una experiència que la gent de fora no la viu com el què és fins que la visita, després sempre prometen tornar-hi. Per les manresanes i manresans, joves, no tan joves i adolescents són segurament les dates amb què més il·lusió es marquen l'agenda. Les generacions més adultes de Manresa, que per qüestions d’edat no han pogut viure com a joves les grans vivències de l’Alternativa, prefereixen utilitzar el dia festiu de Festa Major per marxar a la platja més propera a passar-hi un cap de setmana llarg. Això és impensable per un jove de Manresa, que pel sol fet de no tenir festa durant les dates de l’Alternativa ja se sent com el més gran desgraciat.

Salut i ens veiem a la plaça.

PROGRAMA D'ACTES 2007

Dissabte 18

· a les 20:00 al C.P. La Fadulla Passi de video i xerrada: "300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència" a càrrec de Juli Cuéllar

· al C.P. La Fadulla CERCATASQUES inaugural amb xaranga

Dilluns 20

· a les 20:00 al C.P. La Fadulla Xerrada: "La lluita per la memòria. La repressió franquista: passat, present i futur" a càrrec de membres del Grup de Documentació Històrica de la UAB.

Dimarts 21

· a les 20:00 al C.P. La Fadulla "Presentació del projecte Mai Més!" (CD-Rom, música, internet, recursos didàctics i acció al carrer) a càrrec de Mai Més! Cultura i Memòria Antifeixista de Ripollet (www.maimes.cat)

Dimecres 22

· a partir de les 21:00 a la plaça Gispert SOPAR POPULAR I PREGó CONCURS D'ONOMATOPEIES( I SOROLLS VARIATS) concert amb: CESK FREIXAS (cançó d’autor, St. Pere de Riudebitlles) Cesk Freixas va engegar l’any 2004 un projecte políticomusical que pretenia i pretén enllaçar una sonoritat oblidada i poc reconeguda, com la de la cançó d'autor, amb la protesta i, alhora, utilitzar la poesia com a vehicle d'expressió. Des d'Alejandro Filio, Silvio Rodríguez, Ovidi Montllor, Jorge Drexler o Ismael Serrano, les influències musicals de Cesk Freixas són amples i variades. Compromís i poesia s'uneixen, lluites diàries i quotidianes banyades amb els arranjaments minimalistes que donen un aire fresc, jove i vital a l'actual escena de la cançó d'autor dels Països Catalans. LA TOSCA BRAVA (versions punk-rock, Girona) Aquesta formació gironina s’autodefineix com a un projecte destinat a la rocanrolització de les masses fent un exercici en viu de memòria històrica. Les seves eines no són altres que grans himnes del gènere punk-rock, mitjançant els quals el grup neteja els caps de possibles inclinacions cap al r'n'b, trip hop, jazz, soul o qualsevol altre estil similar. L'efecte dura el mateix que el concert i no s'han descrit efectes secundaris. Les víctimes de les versions no són altres que The Ramones, The Misfits, Bad Religion, Barricada, Kortatu, The Clash, Dead Boys, Faith No More, Nirvana, Pixamandúrries, Beastie Boys, La Polla records, Sex Pistols, Weezer, NOFX...

Dijous 23

· a partir de les 22:00 a la pl. Puigmercadal concert amb: MIQUEL GIL, AVYALÀ LENGUA YORK I RAPAPOLVO. MIQUEL GIL (música d’arrel, País Valencià) Amb més de trenta anys de carrera musical a l’esquena, Miquel Gil és un referent de la cançó als Països Catalans. Exmembre d’Al Tall i Terminal Sur, l’any 1995 inicia una nova etapa amb la seva veu com a ingredient principal on, des de la música d’arrel valenciana i textos de poetes valencians, viatja per les diferents sonoritats de la Mediterrània. Després dels aclamats Orgànic (2001) i Katà (2004) el cantaor de Catarroja arriba a la Festa Major Alternativa acompanyat pel músic Cristóbal Rentero i amb el seu nou disc Eixos sota el braç per oferir-nos tot el seu savi repertori de música d’arrel amb vocació contemporània. AYVALÀ (punk, reggae, rock, Calaf) Amb més de 200 concerts a les seves esquenes, aquests joves de Calaf de poc més de vint anys acaben d’editar el seu primer llarga durada, La Rue Vacilon, produït per Marc Bahamonde (Discípulos de Otilia) i Miquel Coll i amb col.laboracions de músics de Che Sudaka, Muchachito Bombo Infierno, Costo Rico, Discípulos de Otilia, Dumbala Canalla o La Troba Kung-Fu. Destaquen per la seva versatilitat estilística i la seva energía, demostrada ja en els escenaris. i on, sens dubte, es trobem l’essència d’Ayvala. A la Festa Major Alternativa de ben segur que no deixaran indiferent a ningú, ja sigui per la mescla explosiva d’skapunk, pel seu swing rockanrolero o per la seva visió particular de la cúmbia i el reggae. Amb Ayvala tot és possible, l’espectacle mai acaba, la música sempre torna a començar. LENGUA YORK (hip hop, Xile) Des de Xile ens arriba aquest trio de hip hop ple de compromís i missatge crític format l’any 1997 a la població de Legua, una població del sud de Santiago caracteritzada per l’acció i organització dels seus veïns. En la seva segona gira per Catalunya, Legua York mostraran en directe a la Festa Major Alternativa la seva amanida de música negra barrejada amb una gran diversitat de sons, les seves lletres crítiques i elaborades i tot el seu compromís amb la juventut, la cultura, el hip hop i l’internacionalisme, compartint escenari amb Rapapolvo. RAPAPOLVO (hip hop, Manresa-Girona) Grup de hip hop format per Dj Berni (Manresa) i Mc Neve (Girona), acompanyats per David Cantón i el seu equip de video al directe. El seu objectiu no és altre que remoure consciènces a través de la música hip hop així com aportar el seu petit gra de sorra per a difondre a les nostres contrades tot el que envolta aquesta cultura.

Divendres 24

· a partir de les 22:00 a la pl. Puigmercadal Concert amb: HABEAS CORPUS, TRAIO ROMANO i AGRAVIATS HABEAS CORPUS (hardcore metal, Madrid) Habeas Corpus torna a la Festa Major Alternativa després de 7 anys d’haver-hi participat per primera vegada. Es tracta d’un grup que no necessita presentació ja que el seu so dur i contundent i les seva lírica conscient i afilada els ha convertit en un referent en el seu gènere, el qual han portat pels principals escenaris i festivals de l’estat espanyol. Formats com a grup l’any 1994 i amb 8 CDs al carrer, els darrers anys el seu so ha evolucionat cap al hardcore metal sense deixar enrera el seu missatge crític amb el feixisme, el racisme i les desigualtats socials. Que tremoli Puigmercadal. TRAIO ROMANO (música cíngara, Transilvània - Carcassona) Traio Romano (La Via dels Gitanos) és un grup fundat la tardor de 2003 per Lise Borki i Gavril ‘Gavris’ Borki. Orquestra de músiques balcàniques, el seu periple artístic es va iniciar a la seva Transilvània natal i es va acabar de forjar a Carcassona, on han establert la seva base d’operacions. Amb tres veus, guitarra, clarinet, contrabaix, acordió i violí, els Traio Romano arriben a la Festa Major Altertiva per transmetre’ns tota la festa, les bones vibracions i el profund sentiment de la música cíngara romanesa. AGRAVIATS (ska, reggae, rock, Castelló) Les inquietuds socials i l’estima a la música d’un parell de joves, ens porta a la creació dels Agraviats l’any 1998. Aquesta formació, que actualment consta de nou components, parteix dels ritmes skatalítics i jamaicans, amb reminiscències de punk, per evolucionar cap a un estil més propi, fusionant funk, rock i reggae. Des de 1998 han realitzat més d’un centenar de concerts al País Valencià, al Principat, i a d’altres indrets com el País Basc o Saragossa, llocs on han portat el seu missatge rebel i han encomanat la seva festa, compartint escenari amb grups com Color Humano, Banda Bassoti, Obrint Pas, Komando Moriles o Inadaptats. DEMOSTRACIó CASTELLERA amb la Colla Castellera Tirallongues de Manresa

Dissabte 25

· a les 19:00 a la pl. Puigmercadal CERCAVILA « Recuperem la memòria històrica recuperant els carrers » Es farà un recorregut per Manresa canviant els noms actuals d’alguns carrers pels utilitzats durant la guerra civil (1936-39).

· a partir de les 23:00 a la pl. Puigmercadal Concert amb: DAVE BARKER & THE KINKY COOCOO'S, OLIBA GORRIAK i BELDA i EL CONJUNT BADABADOC. DAVE BARKER & THE KINKY COOCOO'S (reggae, rocksteady, soul, Jamaica-Bcn) Nascut a Kingston l’any 1948, el mític cantant jamaicà Dave Barker és un exponent del rocksteady i el reggae amb més soul dels anys 70. Al llarg de la seva dilatada carrera musical ha gravat amb Lee Perry els seus èxits més coneguts (Prisoner of Love, Double Barrell, Shocks of Mighty...) i ha compartit cançons amb artistes com Bunny Wailer, Bob Marley, Busty Brown o Bruce Ruffin, a més de formar el duet Dave & Ansell Collins, que el va portar dues vegades al número u de les llistes britàniques a principis dels 70. A la Festa Major Alternativa actuarà acompanyat dels catalans The Kinky Coocoo’s, una big band de música jamaicana de 13 músics que ha compartit escenari amb figures com Prince Buster, Alton Ellis, Rico Rodríguez o Dennis Alcapone i ha actuat de backing band amb el mateix Dave, Laurel Aitken, Earl Sixteen o Sister Audrey. Tota una perla per l’Alternativa... OLIBA GORRIAK (hardcore-punk-ska, Euskal Herria) Oliba Gorriak és un grup de rock de Markina, a Biscaia, tot i que barreja diferents estils musicals com el hardcore, punk, ska i oi. Contundent i radical en les seves lletres, aquesta formació s’oposa al capitalisme més exacerbat i proclama la llibertat dels pobles oprimits. Han tret a la venda ja dos CD’s, on a part de marcar el seu propi estil, apareixen col·laboracions com les de l’Àlex d’Inadaptats o Fernando Sapo, de El Corazón del Sapo i Kuraia. LS BELDA i EL CONJUNT BADABADOC. (èxits catalans amb ritmes caribenys) Lo Pardal Roquer, contrabaixista de la Terra Ferma, el Marc Serrats, coànima de Xerramequ Tiquismiquis i guitarrista de Dijous Paella, i l'Eric Barrut, baterista militant del hard-bop i ex membre de la reraguarda de Dr Calypso, formen el conjunt Badabadoc. El Belda és un element, que canta i toca l'acordió, i que l'heu pogut sentir amb Pomada, Mesclat o amb l'Ensaladilla so insistent. Plegats refan a ritme caribeny els grans èxits de la nostra música. "L'Empordà" de Sopa de Cabra esdevé un escà saborós, "la Vall del Riu Vermell" un rigui eurovisiu, "la Catximba" d'Umpah-pah un contratemps popular i el "S'ha acabat" dels Pets una rumba lacrimògena. Sabeu per què? sabeu per què? sabeu per què? Per fer un lluït ball.

Diumenge 26

· a partir de les 22:00 a la pl. Puigmercadal CREMA DE LA FALLA MOSTRA DE DANSA "Ni solta ni volta" Concert amb TU FUNKA MADRE, ORQUESTRA ALTERNATIVA i DJ MEREY TU FUNKA MADRE (electrònica) Tu Funka Madre Productions és una plataforma musical formada per Miki Esparbé (Productor) i Dj J.U.C.A. l’any 2004. A la Festa Major Alternativa ens presenten el seu espectacle "Burbuja", que representa el primer treball de producció individual del col.lectiu. Es tracta d’un projecte allunyat dels clàssics cànons del panorama actual y capaç de reunir gran varietat d’estils musicals (Drum’n Bass, Hip-hop, Electro, Indie, Dub, Jungle, Grimme,…) sota un mateix suport, aconseguint una simbiosis harmònica armoniosa. La posada en escena de Burbuja disposa, a més, de la imprescindible projecció visual dissenyada per Marc Canal. El show pretén així, mesclar imatge i so mitjançant una barreja equilibrada i sorprenent. ORQUESTRA ALTERNATIVA (versions d’ska, reggae i rock, Bages) Durant la primavera de 1999, la comissió organitzadora de la Festa Major Alternativa de Manresa va tenir la idea d’encarregar la creació d’una nova orquestra a Manresa, que portés expressament el nom d'aquesta festa. La idea era la de disposar d’una formació musical que clogués els actes, cada any, al final d’aquesta festa major. Amb bagatge per diferents escenaris catalans i amb el primer disc d’estudi "Des de la reserva" acabat de gravar, l’Orquestra Alternativa torna a la Festa Major Alternativa per vuitena vegada consegutiva per oferir-nos el seu repertori de versions festiu, jove i reivindicatiu. DJ MEREY (drum & bass, salsa, reggae) Ja fa anys que aquest veneçolà afincat a Catalunya arrassa amb els seus ritmes afrollatins per diferents sales i festivals de Catalunya i Europa o bé amb bandes com Pirat’s Sound Sistema. Fidel als ritmes de la seva generació, Dj Merey fa encaixar de manera suau, amb corves, una batedora de sons hip hop, ragga, reggae, funk, drum&bass, etc. combinant tot allò que la música afro aporta al panorama musical actual i de sembre. Si l’any passat us vau quedar amb ganes de més, enguany Dj Merey repeteix a la Plaça Puigmercadal.

Dilluns 27

· a les 18:00 al C.P. La Fadulla CERCATASQUES de clausura amb la Vallesana CORREFOC (de la Festa Major convencional)

TOTS ELS ACTES SÓN GRATUÏTS

ORGANITZA: COMISSIó DE LA FMA, ASSEMBLEA DE JOVES DE MANRESA (CAJEI) CANDIDATURA D'UNITAT POPULAR (CUP) CASAL POPULAR LA FADULLA COLLA CASTELLERA TIRALLONGUES MAULETS

Més informació: http://www.fmamanresa.org

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org