NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 20 d'abril de 2024 | Oda    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Protecció Civil prohibeix el castell de focs de les festes de la plaça Nova
Informa: Rosa M. Bravo, El Punt
Dilluns, 13 d'agost de 2007 a les 12:04


Barcelona (el Barcelonès) - Per primer cop des del 1906, les festes de Sant Roc de la plaça Nova, al barri Gòtic, no acabaran amb el tradicional castell de focs. Protecció Civil de l'Ajuntament ha denegat el permís adduint motius de seguretat, perquè considera que no hi ha prou distància entre els edificis i els elements de pirotècnia. Els organitzadors es mostren sorpresos perquè és el primer cop que deneguen el permís, tot i que les característiques del castell de foc no han canviat ni tampoc la normativa des de l'últim any.


En el programa d'actes que ha repartit l'associació de festes de la plaça Nova, a sobre de l'acte de clausura, el castell de focs que s'havia de fer a l'avinguda Catedral, apareix sobreimpresa la paraula «censurat». D'aquesta manera els organitzadors volen expressar el seu malestar per una decisió que consideren arbitrària i sense fonament, ja que no entenen per què enguany el servei de Protecció Civil municipal els ha denegat el premís. Dani Marín, vicepresident de l'associació que organitza les festes, explica que no hi ha cap diferència en les característiques del castell d'enguany amb què s'ha fet en les últimes edicions de la festa. «A Protecció Civil ens van dir que pels quilos de pólvora que tirem no hi ha prou metres de distància amb els edificis. Però això ens ho van dir quan encara no ens havien preguntat quanta pólvora pensàvem tirar», assenyala Marín. Els organitzadors creuen que la denegació del permís no està justificada, perquè «a les festes del Raval i de Gràcia els castells es fan en espais més reduïts que l'avinguda Catedral». El final de festa «quedarà deslluït», lamenta Marín. Per fer el correfoc, que passarà per la plaça Nova, els carrers Bisbe, Pietat, Comptes de Barcelona, Pla de la Seu i l'avinguda Catedral, en canvi, Protecció Civil no ha posat cap impediment.

Les festes de Sant Roc de la plaça Nova, que enguany compleixen l'edició número 418 –daten del 1589–, comencen demà i acaben el 16 d'agost. Inclouen cercaviles, ballades de sardanes, orquestres, havaneres, tallers i circ, i danses escoceses, trobades de gegants i un correfoc, entre altres activitats. Enguany, el Nan Cu-cut compleix cent anys, fet pel qual s'ha volgut commemorar amb una cercavila especial, on el nan desfilarà a cavall d'un ase viu tal com feia quan era el personatge que donava nom a la revista barcelonina Cucut . A més, el centenari se celebrarà amb el naixement d'un nou personatge, el gegantó infantil Pippo.



Més informació: http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2510874

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org