NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 20 d'abril de 2024 | Oda    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Presentació del primer "Llibre Visual de l'Associacionisme Cultural"
Informa: Anònim, Ens de Comunicació Associativa
Dilluns, 29 d'octubre de 2007 a les 15:01


Barcelona (el Barcelonès) - El llibre és un compendi en imatges de la gran diversitat d'activitats que es poden realitzar actualment en el marc de les entitats culturals catalanes, essent la primera iniciativa d'aquest tipus i ha estat editada per la Federació d'Ateneus de Catalunya.


El proper dissabte 3 de novembre, a les 6 de la tarda, la ciutat de Manresa acollirà la presentació del primer “Llibre Visual de l'Associacionisme Cultural”, que ha estat editat per la Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC). L'acte se celebrarà a l'auditori de la Caixa Manresa (Plana de l'Om, 5), en el marc de la Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional, “Mediterrània”, que se celebra a la capital del Bages, de l'1 al 4 de novembre. Comptarà amb la participació de Pere-Joan Pujol i Macau, President de la Federació d'Ateneus de Catalunya i de responsables del món associatiu i cultural, a més de l'equip artístic que ha desenvolupat el llibre.

El “Llibre Visual de l'associacionisme Cultural” és una publicació molt atractiva gràficament, pensada per recollir a través d'imatges innovadores o curioses la gran diversitat d'activitats que les associacions culturals catalanes ofereixen a tota la ciutadania i reconèixer la seva vitalitat actual i la vigència dels valors cívics i culturals que transmeten. El llibre conté prop d'un centenar de fotografies realitzades per una fotògrafa professional durant les visites que va efectuar a més de 120 activitats organitzades per entitats federades, entre els mesos de març i juliol d'enguany.

En total es van fer més de 3.000 fotografies, les millors de les quals composen aquest llibre visual. La publicació ha comptat amb la col·laboració d'entitats bancàries i administracions com Caixa Sabadell, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Barcelona. Està dividida en 8 categories que responen a les tipologies d'activitats que realitzen les associacions culturals catalanes:

Arts escèniques : teatre, dansa, cinema, circ...
Belles Arts : escultura, pintura, exposicions...
Cultura Popular : bastoners, bestiari, castellers, diables, tabalers, sardanes...
Espais : bars, teatres, sales i biblioteques dels edificis històrics de les entitats
Esport : futbol, bàsquet, tennis-taula, billar, escacs, slot...
Festes Populars : espectacles de carrer, àpats populars...
Música : corals, bandes, grups, concerts...
Lleure : agrupaments escoltes, excursionisme, infants i joves, conferències, debats...

Aquesta serà la primera de les presentacions del llibre que es faran arreu del territori català per promoure la gran oferta d'activitats de l'associacionisme cultural del país. Es fa a Manresa, aprofitant que la FAC ocuparà un dels estands de la zona d'expositors de la Fira Mediterrània, al Passeig Pere III.

La Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC) és l'entitat de segon grau de l'associacionisme sociocultural català. Aplega 135 associacions culturals d'arreu de Catalunya que, al seu torn, agrupen més de 75.000 associats en total. La FAC treballa des del 1983 per fomentar la proposta cívica, cultural i associativa d'Ateneus, Societats Culturals, Casals, Casinos, Agrupacions Culturals, etc., un teixit associatiu estès pel territori que realitza una tasca molt important de dinamització comunitària i de clara vocació pública. La FAC ofereix a aquestes entitats formació de qualitat i serveis de tot tipus, a més de promoure el reconeixement polític i social de la seva tasca.

Per a més informació: Federació d'Ateneus de Catalunya. Tècnic de Comunicació: Joan Vilaplana (93 268 81 30, info@ateneus.cat ).

El dossier de premsa de la Federació d'Ateneus de Catalunya està disponible a la secció “Premsa” de la web de l'entitat.

Més informació: http://www.ateneus.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org