NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 20 d'abril de 2024 | Oda    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



La FM Alternativa de Balaguer convoca un Campionat Comarcal de Garrotins
Informa: Anònim, Casal Pere III - Ateneu de Balaguer
Dilluns, 5 de novembre de 2007 a les 11:54


Balaguer (la Noguera) - Després de la bona acollida que va tenir l'any passat la primera edició, enguany Balaguer tornarà a tenir una Festa Major Alternativa, el proper dissabte dia 10 de novembre, al Casal Pere III. La principal novetat d'enguany és el primer Campionat Comarcal de Garrotins, un concurs de cant improvisat que busca premiar el garrotinaire més original.


10 DE NOVEMBRE:
SEGONA FESTA MAJOR ALTERNATIVA A BALAGUER

Els actes alternatius a la Festa Major oficial van consistir l'any passat en una presentació pública del nucli local del SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans), una taula redona sobre ensenyament en què va participar el cantant d'Obrint Pas Xavier Sarrià i, entre d'altres coses, un concert del conegut Josep Maria Cantimplora i l'Orquestra Cloratita.

Enguany els actes continuaran combinant la línia festiva i formativoreivindicativa iniciada l'any passat. El Casal Pere III obrirà les seues portes a les 22 h. del dissabte dia 10 per acollir tota una sèrie d'activitats que s'allargaran fins a la matinada.

Es farà el primer Campionat Comarcal de Garrotins (per al qual cal inscriure's prèviament al Casal, amb un correu electrònic a casalperetercer@yahoo.ca), en el qual hi pot participar tothom, arribi de dins o de fora de la Noguera. Aquest concurs  de cant improvisat busca premiar el garrotinaire més original i amb més capacitat per improvisar lletres de garrotins en tandes successives eliminatòries per parelles, a través d'un veredicte d'un jurat popular format pel públic assistent. Aquesta iniciativa, que ha tingut molt èxit en d'altres indrets del país, serveix per recuperar una de les melodies festives pròpies de les terres de Ponent.

Els garrotins aniran acompanyats d'un concurs d'habilitat al porró: el Concurs de Títius, un concurs molt habitual en d'altres zones del país que consisteix a comptar 'títius' a mesura que es va bevent, si cal entonant melodies, que ja és la tercera vegada que arribarà al Casal Pere III.

A tot això, cal sumar-hi una petita mostra de Begudes de la Terra amb degustació , en el qual tothom tindrà l'oportunitat de conèixer les textures de begudes fetes arreu dels Països Catalans, per si encara no les coneixia: des de les clàssiques Aigua de València o Pomada de Menorca a la Barreja berguedana o la Cassalla, per exemple.

La Festa Major Alternativa continuarà amb la presència de tres PD (punxa-discos , arribats en algun cas d'altres casals del país) que donaran una alternativa musical a les actuacions oficials de la Festa Major, amb estils tan variats com la rumba, el folk, l'ska, el pop-rock o l'oi! La festa s'allargarà fins a la matinada.

Us esperem en la Festa Major Alternativa de Balaguer!




Més informació: http://www.casalpereiii.blogspot.com

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org