NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: País Valencià



III Aplec de Muixerangues del País Valencià
Informa: Anònim, El Ball dels Locos
Dijous, 15 de novembre de 2007 a les 9:59


l'Olleria (la Vall d'Albaida) - Les colles valencianes que es dediquen a alçar torres humanes es tornara a trobar el pròxim dissabte 24 de novembre a Gandia per celebrar el III Aplec de Muixerangues del País Valencià.


El Ball dels Locos de l'Olleria, els Negrets de l'Alcúdia, la Muixeranga de Sueca, la Nova Muixeranga d'Algemesí i la Muixeranga de la Safor començaran la festa a les 17:30h amb una eixida en cercavila des de la Plaça de l'Escola Pia. A les 18:30 s'iniciarà l'Aplec de les Muixerangues i actuació a la Plaça del Prado. Posteriorment hi haurà sopar a la mateixa plaça i a les 23:00h fi de festa amb el concert de SEMENESKA.

El primer Aplec es va celebrar al novembre de 2005 a l'Alcúdia, i va estar organitzat per Els Negrets i va suposar la primera de les activitats conjuntes que convocava la Federació de Muixerangues del País Valencià, la finalitat del qual és divulgar a la societat valenciana aquest antic ball que tanta fama va adquirir fa segles. Aquest col·lectiu també pretén prestar la seua col·laboració a totes aquelles poblacions que estiguen decidides a recuperar aquesta vella tradició. I és que la muixeranga, durant segles, va estar molt present en els pobles valencians. Després de l'execució de diversos balls solia acabar amb la formació d'una torre humana de no massa altura. Els balls en general, i especialment la muixeranga, van tenir el seu auge amb la processó del Corpus, les arrels del qual es troben en l'Edat Mitjana i que durant el Renaixement es va consolidar i en el període barroc va arribar la seua màxima esplendor. A la fi del segle XVI, amb la Contrareforma i el Concili de Trento, va viure un gran impuls com oposició a les tesis protestants sobre l'eucaristia.

Muixeranga és el nom que rep un conjunt de danses, castells humans i quadres plàstics d'origen cristià. Originària del País Valencià, en exportar-se al Principat de Catalunya, va derivar en les actuals colles castelleres. La diferència principal entre la muixeranga i els castellers és que l'objectiu de la primera és més plàstic, representant escenes religioses en una dansa, sense que l'alçària de les torres humanes siga crucial, com sí que ho és en el cas dels castellers.


L'Olleria, 14 de novembre de 2007.


El ball dels locos
Carrer de València, 17 - 46850 l'Olleria
elballdelslocos@gmail.com
695969977 - Rebeca (contractes)

Més informació: http://www.elballdelslocos.org

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org