NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Joan Lluís Moraleda guanya el Premi SGAE de Sardanes 2007
Informa: Berta Armengou, SGAE
Dilluns, 26 de novembre de 2007 a les 10:03


Igualada (l'Anoia) - 'Un tardorenc i assolellat diumenge', del compositor Joan Lluís Moraleda i Perxachs, ha sigut mereixedora del Premi SGAE de Sardanes 2007 que convoquen anualment la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) i la Fundació Autor. L’objectiu d’aquest Premi, del qual enguany s’ha celebrat la 23a edició, és impulsar la creació de noves composicions de sardanes i difondre la tasca creativa dels autors que s'expressen en aquest gènere musical. Tot seguit, la Cobla Mediterrània ha interpretat les tres sardanes finalistes d’enguany per aquest ordre: El Farandulet, de Jaume Cristau i Brunet; Visions Paradisíaques de Josep Maria Serracant i Clermont, i


Els compositors Josep Maria Serracant i Jaume Cristau n’han obtingut els dos accèssits per Visions Paradisíaques i El Farandulet, respectivament.

En un acte realitzat a Igualada, el Premi SGAE de Sardanes 2007 s’ha dedicat a tots els compositors relacionats amb la ciutat d’Igualada i la comarca de l’Anoia que han conreat el gènere sardanístic i la música per a cobla, esmentant especialment la contribució dels compositors Josep Maria Bernat, Valentí Miserachs i Concepció Ramió. L’acte també s’ha sumat a la commemoració del centenari del naixement del compositor sardanista Joaquim Serra. 

El concert ha comptat amb la participació de la Cobla Mediterrània, que, sota la direcció de Bernat Castillejo, ha iniciat la seva actuació amb la interpretació de l'obra guanyadora del Premi SGAE de Sardanes de l'any passat, Una pinzellada de blau, del compositor de Gavà Joan Josep Blay i Máñez. A continuació, s’ha realitzat una salutació especial a Igualada amb la interpretació d’una de les sardanes més conegudes relacionades amb la ciutat i que ha recordat un dels moments sardanistes més apassionants: Maria Teresa. Tot seguit, la Cobla Mediterrània ha interpretat les tres sardanes finalistes d’enguany.

A la segona part de l’acte, s’ha dut a terme un homenatge de consideració i agraïment  a tots els compositors vinculats amb la ciutat d’Igualada i la comarca de l’Anoia que s’ha concretat amb la programació de composicions de Valentí Miserachs i Concepció Ramió, com a representants de tots aquests autors i autores.

Després del lliurament dels premis, s’ha reprès la vessant més directament musical de l'acte amb la repetició de la sardana guanyadora i també s’ha reprès l’acte d’agraïment a tots els compositors vinculats amb Igualada i la comarca de l’Anoia. S’ha repassat el repertori musical de Valentí Miserachs, del qual se n’han interpretat les composicions Scherzo per a cobla i La Rambla d’Igualada, i de Concepció Ramió, amb la peça De verd colgada.

Aquest 2007 ha estat un any de referència pel món sardanista perquè s’ha commemorat el centenari del naixement de Joaquim Serra i Corominas (Peralada, 1907 – Barcelona, 1957), considerat un dels compositors més importants i reconeguts de l’història de la sardana. D’ell se n’han interpretat les peces Endreça i La dansa de fadrins.

Fora de programa, el director de la Cobla Mediterrània, Bernat Castillejo, ha anunciat la interpretació de la peça Igualada, Ciutat Pubilla, del Mestre Joan Lloansí, que ha estat el punt i final del concert d’aquest vespre.


Més informació: http://sgae.cat/home/ca/Home.html

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org