NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimecres, 24 d'abril de 2024 | Pere Ermengol    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Mostra de cultura catalana a Sevilla
Informa: Anònim, Ball de Bastons de Llorenç del Penedès
Diumenge, 15 de maig de 2005 a les 14:24


Llorenç del Penedès (Alt Penedès) - Aquest cap de setmana es celebra la "1a Muestra de Cultura Popular i Tradicional Catalana" a Sevilla, que comptarà amb la participació de diferents entitats de la cultura catalana. Els diables i els dracs, els bastons, les sardanes i la música de cobla, entre d'altres, es passeijaran pels carrers i places de la capital andalusa.


ImatgeConvidats per l'Associació per la Difusió del Folklore (ADIFOLK), el Ball de Bastons i els Falcons de Llorenç del Penedès (grups folklòrics de l'entitat el Centre) participarem a la "1a Muestra de Cultura Popular y Tradicional Catalana" que es farà a Sevilla els dies 14 i 15 de maig. La primera presa de contacte va ser a l'acte de presentació de la mostra, al Palau Marc de Barcelona, citats pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat, en què ràpidament vam veure que ha estat un acte organitzat tenint en compte fins al mínim detall dels actes públics que es realitzaran a la ciutat andalusa, entregant-nos un dossier informatiu.

El dissabte 14 s'iniciaran els actes a les nou del vespre, amb l'actuació de l'Esbart Santa Tecla i l'Esbart Ciutat Comtal, i en acabat es farà un ball popular amb el grup els Groullers, això a la cèntrica Plaza del Triunfo. El diumenge 15 serà el dia més participatiu, en què partint de la Puerta de Jerez es farà a les 11 del matí la cercavila, amb la nostra participació, juntament amb tots els grups de folklore català integrarants. Al migdia s'ha preparat una mostra gastronòmica catalana, amb "caragols" a la lleidetana per a tothom, duta a terme pels organitzadors de l'Aplec del Caragol de Lleida. A les sis de la tarda, a la Plaza del Triunfo hi haurà audició de sardanes, i en acabat els Castellers de la Vila de Gràcia faran la seva actuació. A les vuit tindrà lloc dins la Catedral de Sevilla un concert amb la Cobla Reus Jove i la Cobla Vila d'Olesa. A 2/4 de 10, a la citada plaça, el grup La Violeta de Lleida interpretarà Rumba i Garrotin tradicionals.

Per finalitzar, els Diables i Drac de Montornès del Vallès i els Dracs "La Cua de Drac" de Cornellà de Llobregat faran acte de presència fent un petit correfoc per l'Avinguda de la Constitución. La participació llorencenca a la mostra és notable, amb una vintena de bastoners i una seixantena de falconers. Sortirem de Llorenç el vespre del divendres 13, per arribar a Sevilla el dissabte al matí. Aquest primer dia serà d'estada i visita de la ciutat, fins el diumenge al matí que actuarem, i la resta del dia participarem als actes de la mostra, arribant fins el dilluns 16, que tornarem a Llorenç, sent dia festiu a nivell nacional.

Organitza:

Generalitat de Catalunya (Departament de Cultura), Ayuntamiento de Sevilla, Casa de Catalunya de Sevilla i ADIFOLK.



Més informació: http://cultura.gencat.net/cpcptc/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org