NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 20 d'abril de 2024 | Oda    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



L’escolà garrotxí Aniol Ribes, de Montagut-Oix, és el bisbetó del 2007
Informa: Oscar Bardají, Dpt. de Premsa i Comunicació de Montserrat
Dimecres, 5 de desembre de 2007 a les 10:28


Montserrat (el Bages) - Dijous 6 de desembre, festivitat de Sant Nicolau, tindrà lloc la festa de més tradició de l’Escolania de Montserrat. La Sala Puig i Cadafalch de Montserrat acollirà el concert que inclou la Llegenda de St. Nicolau i cançons de Nadal de F. Civil


Dijous, 6 de desembre, l’Escolania de Montserrat celebra la seva festa. Amb motiu de la festivitat de Sant Nicolau, patró dels infants, tindrà lloc la tradicional festa del bisbetó, d’origen medieval, i que enguany tindrà com a protagonista l’escolà de Montagut-Oix (Garrotxa) Aniol Ribes i Ripoll, de 10 anys, que va ser escollit pels seus companys el passat 22 de novembre, dia de Santa Cecília, patrona de la música.

Durant la festa de dijous, a l’Aniol Ribes el vestiran amb la roba pròpia d’un bisbe, en record al bisbe Sant Nicolau, serà ell qui triï el menjar de tots els membres de l’Escolania, la Salve que es canta al migdia a la basílica (13h.) i sempre anirà acompanyat pels altres dos escolans que van sortir escollits a la terna: Enric Guimerà Vea, de Martorell, com a vicari general, i Pau Díaz Callao (Santa Oliva, Baix Penedès), en condició de secretari del bisbetó.

El bisbetó és un alumne de segon curs que surt escollit pels seus companys a l’Escolania (abans de l’ampliació dels estudis a 4rt. de Primària era de primer curs), ja que l’any anterior es considera de preparació. L’elecció del bisbetó es duu a terme a través d’unes primàries, i després d’una “intensa i democràtica” campanya electoral, que té lloc el dia de Santa Cecília.

Dimecres, dia de Sant Nicolau, els pares i familiars dels escolans seran els protagonistes de la festa. A les 16.30h. es reuniran amb els alumnes del centre a la Sala Puig i Cadafalch de Montserrat i realitzaran un seguit d’activitats amb ells. Com a novetat, enguany, abans de la Llegenda de Sant Nicolau es farà una introducció escenificada, escrita pel P. Lluís Juanós, monjo de Montserrat, i representada per tres escolans

L’Escolania oferirà un concert, dirigit per Bernat Vivancos, acompanyat al piano per Vicenç Prunés, el repertori del qual és el següent:

Himne de Sant Nicolau        Àngel Rodamilans (1874-1936)
Veus:     Aniol Ribes (Sant Nicolau), Jofre Gibert (Marc), Francesc Lluís (Frederic), Llorenç Niclòs (Miquel) i Adrià Martínez (Hostaler)
Himne dels escolans        Àngel Rodamilans (1874-1936)
El nostre Nadal (selecció)        Francesc Civil (1895-1990)
La Mare de Déu, Camina Serafí, El  desembre congelat, El cant dels ocells i
Els pastorets

Aquesta trobada no és oberta al públic (els mitjans interessats han de confirmar assistència prèviament a l’adreça oscarbardaji@abadiamontserrat.net).

Propers concerts: Girona, Gran Teatre del Liceu, Palau de la Música i gira per Itàlia

Les properes actuacions de l’Escolania, pertanyents al curs 2007-2008, són: el 14 de desembre, a Girona; el 19 d’aquest mes a Valls (Alt Camp); els dies 22 i 28, també de desembre, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona; el 25 de gener, a Granollers (Vallès Oriental); el 15 de febrer a Martorell (Baix Llobregat); el 18 d’abril al Palau de la Música Catalana de Barcelona; del 28 d’abril al 2 de maig, gira per Itàlia; el 16 de maig a Arenys de Munt (Maresme); el 30 de maig, a Cabrils (Maresme); i el 13 de juny a Olesa de Montserrat.  Els programes dels concerts es poden trobar a www.escolania.cat.


Departament de Premsa i Comunicació de Montserrat
93 877 77 75 / 606 942 948 / oscarbardaji@abadiamontserrat.net



Més informació: http://www.escolania.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org