NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 19 d'abril de 2024 | Gai    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Campanya pro-tradicions catalanes per Nadal
Informa: bonrotllo.cat
Dilluns, 10 de desembre de 2007 a les 12:49


Igualada (l'Anoia) - Amb motiu dels incis de la campanya de Nadal, l’assossiació de defensa de les tradicions nadalenques catalanes d'Igualada reprèn els actes a favor de la promoció de personatges tan típics com el tió, els pastorets o el caganer.


ImatgeL’any passat l’activitat d’aquesta associació va tenir un gran ressó mediàtic, ja que mitjans d’abast nacional com l’Avui, TV3, El Punt, Catalunya Ràdio, Rac-1,... i d’altres com Televisió Espanyola o la cadena SER es van fer ressó de la campanya. Recordem que l’objectiu d’aquesta iniciativa era denunciar la presència massiva d’elements foranis en les celebracions de casa nostra, com ara el Parel Noel, i reivindicar la riquesa de les pròpies tradicions, com el tió, els reis i patges d’Orient, o els Pastorets. L’any passat, la campanya va tenir un notable suport ciutadà i foren moltes les persones que mostraren simpatia pel missatge i la iniciativa duta a terme.

Enguany, es vol continuar amb la tasca iniciada l’any passat, tot introduint algunes novetats. Està prevista la realització d’un taller infantil coincidint amb la fira de Santa Llúcia d’Igualada i durant la Fira de Nadal del Barri de Santa Caterina, amb l’objectiu que els més menuts puguin pintar tions retallables o fer xapes amb motius nadalencs. D’aquesta manera es vol promoure un Nadal amb tradicions pròpies i evitar que l’ambient de personatges foranis que es respira a molts indrets (establiments, escoles,...) sigui la tònica dominant. Es vol fer pedagogia entre els més petits, per transmete’ls els elements tradicionals del Nadal català.

Des de l’associació s’han editat diferents cartells per reivindicar les pròpies tradicions, que seran penjats en diferents comerços i indrets de la ciutat, i es realitzaran diferents activitats que anirem anunciant properament.

Enguany, val la pena destacar el suport a la iniciativa que ha expressat la Unió de Botiguers d’Igualada, ja que aquesta pretén que els seus comerços col·laborin amb la campanya realitzant les decoracions nadalenques amb motius clàssics i tradicionals. Esperem que en els propers dies siguin molts els establiments i comerços que secundin aquesta crida de la UBIC i que es pugui dur a Igualada un Nadal centrat en les pròpies tradicions.


Més informació: http://www.bonrotllo.org/index.php?Seccio=2&Noticia=278&Grup=5

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org