NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 28 de març de 2024 | Càstor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Barcelona estrena geganta, la Mercè
Informa: Josep Lluis Auñon Gonzalez
Dilluns, 19 de gener de 2009 a les 11:36


Barcelona (el Barcelonès) - El proper diumenge 25 de gener Barcelona està de festa: la Colla de Sant Jaume recupera una de les dues figures que havia tingut l'església de Sant Jaume ara fa uns segles. Aquells gegants han estat redissenyats a partir de gravats i fulls de rengle de l'època per la nova colla que ja forma part de la Coordinadora de Geganters de Barcelona.


En aquesta gran festa pel barri i també per tots els geganters de Barcelona, es presentarà la geganta que naixerà en un món geganter barceloní que no té res a veure amb aquells segles passats. L'església està ubicada al cor de la Ciutat Vella i tot i que en els seus inicis estava ubicada a l'actual Plaça Sant Jaume (d'aquí el nom de la plaça), actualment es troba uns metres més avall, al Carrer Ferran.

La festa del proper 25 de gener començarà a les 10 amb la plantada de gegants a la Plaça Sant Miquel i a dos quarts d'onze (10.30) tindrà lloc una cercavila fins a la parròquia. Un cop allà, es destaparà la figura que ha estat creada per l'artesà imatger Manel Casserres i Soler de Solsona. Els seus padrins seran els gegants del Pi i els de Santa Maria del Mar, altres dues parelles de gegants històrics de la ciutat. Els seus padrins de carn i ossos seran els grallers de la Colla Gegantera del Prat de Llobregat. Finalment, hi haurà un retorn a la plaça Sant Miquel i un vermut per les colles convidades.

Hi participen; geganta de Sant Jaume, gegants del Pi, gegantons del Pi, gegants de Sant Josep de Calassanç, gegants de Santa Maria del Mar, grallers del Prat de Llobregat, gegants i gegantons del Casc Antic, gegants Nous de la Plaça Nova, gegants de Sant Pere de les Puel·les i gegants del Raval.

En fi, un gran dia per a la ciutat que d'aquí a un temps esperem tornar a viure per a l'estrena del gegant. Moltes felicitats, geganters de Sant Jaume!

Persona de contacte: Ignasi Soriano
Telèfon: 607.558.996
email: info@gegantssantjaume.cat


Més informació: http://www.gegantssantjaume.cat/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org