NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 14 de maig de 2021 | Gemma    cerca       subscriu-te   
Notícies: CatalunyaUna exposició d'art contemporani aborda les temptacions de sant Antoni
Informa: Anònim
Dimarts, 20 de gener de 2009 a les 22:27


Sa Pobla (Mallorca) - El Museu d’Art Contemporani de Mallorca, Can Planes, de Sa Pobla, a Mallorca, presenta l’exposició Temptacions de Sant Antoni, en què 39 artistes contemporanis presenten una obra d'art inspirada en una de les seves pròpies temptacions.


TEMPTACIONS DE SANT ANTONI
Reflexió visual entorn la temptació
19 desembre 2008-15 Febrer 2009
Museu d’Art Contemporani de Mallorca
Can Planes. C/ Antoni Maura, 6, sa Pobla

Aquesta exposició va ser inaugurada en la seva anterior edició a la galeria Espai [b] de Barcelona l’any 2007, amb motiu dels 15 anys de la celebració de la festa Sa Pobla a Gràcia, produïda per l’Associació Cultural Albopàs.

L’exposició es planteja com un viatge al desert ─l’art─on l’espectador ─sant Antoni─s’enfronta a les temptacions que plasmen els artistes ─dimonis. D’aquesta manera es reinterpreta el discurs històric de la vida de sant Antoni, tal com ho va fer aquest al desert enfront de les temptacions del dimoni. Els 39 artistes de l’exposició han hagut de plasmar una de les seves temptacions dins un maletí negre. El conjunt de maletins tractats plàsticament esdevé un paisatge íntim i interdisciplinari de les temptacions contemporànies.

Imatge
Amb motiu de l’exposició s’ha editat un catàleg amb les imatges dels 39 artistes i 9 personatges rellevants en el camp de la política, l’art, la història, l’antropologia, la música, i la cultura popular, que han escrit la seva opinió sobre sant Antoni, la temptació i el simbolisme de la festa.

L’exposició Temptacions de Sant Antoni és una mostra més del caràcter cultural que acompanyarà les festes de Sant Antoni de Sa Pobla de l’any 2009, per a les quals s’ha programat un cicle de conferències al Museu Can Planes i un cicle de cinema a Sa Congregació dins la temàtica de la «Temptació».

Els artistes encarregats de representar plàsticament les temptacions són un reflex actiu i contemporani del panorama artístic i cultural de l’illa de Mallorca. Han treballat en diferents disciplines: fotografia, pintura, escultura, dibuix, instal·lació, collage, art sonor, gravat, ready-made... Però la peça sempre hi cap dins el perímetre interior del maletí. Aquests 39 artistes, coneguts per la seva obra i trajectòria, mostren trets rellevants, entre d’altres, en les qualitats de l’enginy, la tècnica, la bellesa i la poesia per damunt de totes.

Laura Marte
lauramarte2@gmail.com
Tel. 605 24 07 15


Més informació: http://www.ajsapobla.net/noticies/noticia.ct.html?tIte=exposicio-temptacions-de-sant-antoni&cIte=159

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   

Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2021 festes.org