NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 19 d'abril de 2024 | Gai    cerca       subscriu-te   
Notícies: País Valencià



Presentacions editorials sobre la festa de les Falles 2009
Informa: Anònim, Associació d’Estudis Fallers
Diumenge, 22 de febrer de 2009 a les 22:35


València (l'Horta) - Aquesta setmana es celebren a València dues presentacions editorials relacionades amb la festa de les Falles, que ja fa dies que es cou el País Valencià i que eclosionarà la setmana del 19 de març vinent.


Dilluns 23 de febrer: Revista d'Estudis Fallers 2009

L’Associació d’Estudis Fallers presentarà el número d’enguany de la Revista d’Estudis Fallers el dilluns 23 de febrer, a les 20.00 hores, al casal de la Falla Na Jordana (c/ Salvador Giner, 9, de València).

En l’acte també s’entregarà el premi a l’autor i comissió guanyadors del premi Soler i Godes al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta, convocat per l’Associació d’Estudis Fallers i patrocinat per l’editorial Denes.

Finalment, es farà un balanç dels treballs duta terme els dos últims anys per l’Associació d’Estudis Fallers per a la posada en marxa del Centre de Documentació i Difusió de la Festa de les Falles de l’Ajuntament de València..

El número 14 de la Revista d’Estudis Fallers

Un any més, coincidint amb les festes falleres, l’Associació d’Estudis Fallers edita la Revista d’Estudis Fallers, una oferta diferent i complementària de la resta de publicacions falleres. La Revista d’Estudis Fallers conté enguany aportacions a la reflexió i l’estudi sobre la festa des de diverses disciplines i que aborden aspectes molt diversos.

Imatge

En l’apartat de “Reflexions”, es dedica un dossier monogràfic a arreplegar algunes de les intervencions efectuades en la passada edició de les converses Les Falles, a la Nau al voltant de l’economia de la festa fallera. Així, es recullen les reflexions de Julià Pastor, vicepresident econòmic de la Falla Na Jordana, i el text de Ramón Llopis, professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València. Estes reflexions s’acompanyen de l’anàlisi que Jesús Català i Gil Manuel Hernández feren sobre les dades de l’estudi socioeconòmic publicat per la Interagrupació de Falles de València. El dossier es completa amb la presentació de les dades més rellevants de l’estudi sobre el model de competitivitat del Gremi d’Artistes Fallers elaborat per Pau Rausell i Raül Abeledo (de la Unitat d’Economia de la Cultura de la Universitat de València), i l’opinió de Víctor García Flores, cap del Servici d’Artesania de la Conselleria Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació, sobre els reptes que es plantegen al col·lectiu professional des del punt de vista des de l’administració pública.

La secció “Materials d’Estudi” arreplega dos treballs d’àrees temàtiques ben diferents, ambdós obra d’investigadors de l’ADEF. En primer lloc, hi ha l’article de Joan Castelló sobre la vinculació històrica entre l’obra pictòrica de Joaquim Sorolla i el món dels cadafals fallers, un treball publicat originàriament en el llibret de la Falla Joan d’Aguiló-Gaspar Aguilar. En segon lloc apareix l’article de Gil Manuel Hernández i Josep Lluís Marín sobre la situació del valencià en el món faller, un extracte del treball fet per encàrrec de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per al segon volum del Llibre blanc del valencià, publicat a finals del 2008.

Tot seguit, la secció “Estudis” acull dos treballs molt interessants. D’una banda, l’estudi de l’historiador Frederic Oriol sobre el concurs de pasdobles fallers que la llegendària empresa cinematogràfica valenciana CIFESA va patrocinar entre els anys 1942 i 1955. D’altra banda, publiquem l’estudi del sociòleg francès, però d’ascendència valenciana, Salvador Juan, professor de la Universitat de Caen (França), sobre el fenomen associatiu faller, que pren com a referència les falles de Tavernes de la Valldigna. Tanca la part d’articles la publicació del treball guanyador de la quarta edició del premi Enric Soler i Godes, obra de José Luis Torres, sobre les famoses Falles de la Gratitud del 1958, que centra l’atenció en allò que tingueren de manipulació política.

Finalment, la Revista d’Estudis Fallers es tanca amb el ja tradicional apartat de ressenyes de publicacions falleres, on han intervingut una gran diversitat d’autors. Cal subratllar que enguany és Fernando Morales, membre de l’ADEF, qui ha elaborat la portada de la revista, que reinterpreta el cartell anunciador que el mateix autor va fer per a les converses Les Falles, a la Nau.

Dimecres 25 de febrer: llibre Falles de València en blanc i negre

El proper dimecres 25 de febrer a les 19hores tondrà lloc a la seu de Àmbito Cultural d'El Corte Inglés, Colom 27, el llibre València en Falles.



Es tracta d'un llibre gràfic que recorre la història de les falles a la ciutat de València, des de començaments del segle XX fins a mitjan dècanda dels 60. Amb més de 200 fotografies, procedents dels arxius Tivoli i Huguet, mostren l'evolució de la festa. Està editat per Edicions Tívoli, en col·laboració amb l'Associació d'Estudis Fallers i el Museu valencià d'Etnologia.

Per a més informació, podeu telefonar a:

Gil-Manuel Hernández:    96 382 84 57           
Josep Lluís Marín:    657 59 36 38


Més informació: http://www.estudisfallers.org

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org