NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 28 de març de 2024 | Càstor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Olot celebra la "Primera trencada de mona amb tortell"
Informa: Núria Valverde, Ajuntament d'Olot
Dilluns, 6 d'abril de 2009 a les 20:11


Olot (la Garrotxa) - El pròxim Diumenge de Pasqua, el dia 12 d'Abril a les 6 de la tarda es celebrarà a la plaça dels gegants d'Olot la primera trencada de mona amb tortell. L'acte organitzat per la Pastisseria Cacau i Can Carbasseres pretén ser una festa de reconeixement a l'ofici del pastisser - xocolater com a artesà que treballa amb les mans.


La figura del pastisser fa anys que endolceix amb els seus coneixements totes les reunions, actes socials i familiars. La mona de pasqua és una de les tradicions més arrelades en el nostre país i en el conjunt de la mediterrània que es remunta al segle XV; a partir dels anys 30 del segle passat el brioix o pa dolç i els ous bullits queden desplaçats en segon terme per les figures de xocolata. Tant mateix, al llarg del temps sempre les mones i els tortells han estat elements de solidaritat i de mostra de lligam i familiaritat que han anat lligats a la sàtira i crítica de la societat, la cultura i la política.

Imatge
Enguany la pastisseria Cacau ha elaborat un moai estressat de 21 quilos de xocolata. Un moai per la significació que té amb l'illa de pasqua i pel fet de que Olot està agermanat amb l'illa i com a crítica per la demanda de canvi d'emplaçament i el compromís de l'alcalde de fer-ho; tot i això, no se n'ha sabut res més. Mentrestant el moai, figura de pau, respecte i déu tranquil continua enmig d'una rotonda rodejat de cotxes. Tot un emplaçament relaxat per a una estructura fràgil que serà trencada a cops de tortell..L'organització pretén continuar amb l'esperit de la mona i que els diferents agents de la ciutat puguin col·laborar-hi en les pròximes edicions per acabar fent escultures - monument talment com les falles de València. L'acte és gratuït, popular i altruista; tothom hi és convidat tingui padrí o no.

Més informació: http://www.benbedolot.cat/catala/socis_ca/carbasseres_ca.php

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org