Informació corporativa  -  Participa!  -  Afegir un web  
Pàgina principal > Festes de Tardor > Festes del Nou d'Octubre > Mocadorada de Sant Dionís
 
      Mocadorada de Sant Dionís/Dia dels enamorats al País Valencià

  • Mocadorà virtual - espai web dins de Valencianisme.com que pretén reforçar i impulsar la tradició de la mocadorà de San Dionís, el 9 d'octubre,  dia nacional valencià, com la festivitat dels enamorats valencians. 
  • Mocadorada de Sant Dionís - també conegut pel Dia dels Enamorats a terres valencianes, durant el qual és costum que tots els joves fadrins, i per extensió tots els enamorats, regalin a la parella un mocador de seda lligat, a l'interior del qual s’hi col·loquen dolços de massapà elaborats artesanalment pels rebosters valencians.
  • Mocadorada o Mocadorà de Sant Dionís - consisteix en una postre presentat en una colorejada bandeja que conté un tronador, una piuleta i diverses fruitetes de massapà. La Mocadorà s’embolica primer dins un plàstic i després en un mocador de roba. Cada 9 d’octubre, tots aquells joves fadrins que es consideren enamorats el regalen a les seves nòvies o esposes en senyal d’estimació imitant el que féren els habitants de la València quan el rei en Jaume I arribà a la ciutat.
  • Sant Valentí, patró dels estafadors - tot i ser un costum tradicional força arrelat, la celebració del 9 d’octubre a València com a dia dels enamorats està patint les conseqüències de la imposició i foment, des de diferents estaments, de la festivitat de “Dia de Sant Valentí”, el 14 de febrer, que és de tradició americana.
Informació corporativa  -  Participa!  -  Afegir un web        
 
Pągina optimitzada per navegadors 4.0      
Resolució 800 x 600