Informació corporativa  -  Participa!  -  Afegir un web  
Pàgina principal > Festes d'Hivern > Quaresma > Fires i festes de Quaresma
 
      Fires i festes de Quaresma

  • Fira de la Quaresma a Tortellà (Garrotxa) - fira que es celebra cada primer diumenge de Quaresma. És una fira d'artesania que inclou parades de coberts i culleres de fusta (de gran tradició al poble) i altres productes locals: roba, calçat, ceràmica, etc.
  • Aplec dels Perdons a Lloret de Mar (Selva) - festa/peregrinatge consistent en anar caminant fins a l'ermita de Santa Cristina, cada segon diumenge de Quaresma. Una vegada a l'ermita es celebrarà una missa, la tradicional ballada de sardanes, la proclamació de les obreres de Santa Cristina i l'arrossada popular obert a tots els assistents.
  • Mercat Figueter de Capellades (Anoia) - cada segon diumenge de Quaresma. Es celebra des de fa més de doscents anys i va nèixer com el marc on tenia lloc l'intercanvi de bestiar, bacallà i fruits secs de persones vingudes de tota la comarca. Aquell dia es posaven a la venda les figues seques ensucrades. Actualment el mercat és, a més a més d'una fira que ofereix productes tradicionals i del sector industrial, un aparador de les diferents entitats del poble i una festa plena d'activitats culturals per a tothom.
  • La Festa dels Nanos - cada tercer diumenge de Quaresma el barri del Raval de la vila de Cocentaina(País Valencià) celebra una arrelada tradició que consisteix en l'exposició als carrers de la vila d'una sèrie de figures grotesques fetes amb roba i altres materials pels seus habitants a través de les quals es critica l'administració local i alguna persona del veïnat, amb la intenció d'airejar els problemes que hagin aparegut durant l'hivern que acaba. Aquesta festa té diverses variants al mateix País Valencià, com els Ninots de Mitjan Quaresma o "el Vell i la Vella" de Picassent.
Informació corporativa  -  Participa!  -  Afegir un web        
 
Pągina optimitzada per navegadors 4.0      
Resolució 800 x 600