Informació corporativa  -  Participa!  -  Afegir un web  
Pàgina principal > Festes de Primavera > Festes de l'Arbre > La Pantada del Maig
 
      La Pantada del Maig  • Festa de l'arbre maig de Dosrius (Maresme) - es celebra cada any l'últim dia d'abril a la nit en un ritual ancestral que antigament homenatjava als esperits de la natura i a la fertilitat de la terra i que avui ens recorda que el bosc és un patrimoni que cal salvaguardar de la depredació humana.
  • Festa de l'arbre maig de Canyamars (Maresme) - festa d'origen incert a la vila, tot i que sembla que almenys té una antiguitat de 150 anys. Podria estar relacionada amb l'aplec que se celebra cada 1 de maig al Santuari del Corredor tot i que antigament podria haver estat enllaçada, d'alguna manera, amb les celebracions de Pasqua. La festa té l'estructura i característiques de les festes de l'arbre maig que es celebren en altres indrets del país. L'últim dia d'abril a la nit, part dels habitants de Canyamars van a cercar a les afores del poble un pollancre seleccionat per les seves qualitats estétiques. El pollancre es talla, es pela i es porta, amb l'ajuda de tothom qui ho desitgi, fins a la plaça de l'església, on és aixecat amb l'ajuda de cordes i de la força dels veïns. L'arbre romandrà plantat fins l'últim dia de maig. Al voltant de l'arbre no s'hi fan massa activitats culturals, a excepció de la ja tradicional sardinada popular.
  • La plantada del maig a Palouet (Segarra) - aquesta festa es va perdre abans de la Guerra Civil, i ara fa tres anys que l'entusiasme dels veïns d'aquest petit nucli l'han recuperat.
Informació corporativa  -  Participa!  -  Afegir un web        
 
Pągina optimitzada per navegadors 4.0      
Resolució 800 x 600