Informació corporativa  -  Participa!  -  Afegir un web  
Pàgina principal > Festes de Primavera > Festes de Sant Vicent Ferrer
 
      Festes de Sant Vicent Ferrer  • Festa de Sant Vicent a Càlig (Baix Maestrat) - web amb textos sobre aquesta l'origen, la història i la configuració actual d'aquesta festa que sembla que va sorgir al llarg del segle XV.
  • Representacions dels miracles - en algunes poblacions del País Valencià (València ciutat, Morella...) el diumenge i dilluns següent de Pasqua es fan dramatitzacions escèniques de la vida i fets miraculosos de sant Vicent representades per xiquets menors de 14 anys. S'escenifiquen a l'aire lliure, en els anomenats "altars" i tenen una durada d'uns trenta minuts. La festa la coordina la Junta Central Vicentina.
  • Associació Sant Vicent Ferrer - web d'aquesta associació que organitza les escenificacions dels miracles de san Vicent i les altres activitats prgramades a l'altar del Carme a València ciutat
  • Festa de Sant Vicent a Montaverner - es celebra el dilluns següent de Pasqua, dura un di, i es sol fer missa de matí. Després es reparteix per tot el poble pa beneït, en un tradicional passacarrer. Per la vesprada hi ha processó, i per la nit sol haver ball amb orquestra.
  • Festes de la Font a Catí - romeria i festes que recorden a sant Vicent com a protector de les fonts i pous d'aquest poble del País Valencià.
  • També es fan romeries i processons en fonts i pous a altres poblacions del País Valencià: Llíria, Traiguera, Morella, Teulada, Cervera del Maestrat, Terrateig, Agullent, Borriol, Sant Vicent del Raspeig i Torrella...
  • Festes de Sant Vicent a Aldaia (Horta Sud)- festes que inclouen el trasllat de la imatge de sant Vicent de l'ermita de la Saleta fins a la parròquia del Salvador i durant la vesprada té lloc el Bateig de sant Vicent.
  • Dia de Combregars a Quatretonda - festivitat movible, tot i que no és de caire local , des de sempre, ha tingut el seu tipisme, des de la plàtica en valencià de l'homilia per part del rector, a la tradicional processó del sant pel carrer Sant Vicent. Ja més modernament s'ha incrementat amb la tradicional representació teatral d'un miracle vicentí per part dels veïns de l'esmentat carrer. El dilluns és l'ocasió en què es porta el viàtic als malalts i impedits de la població perquè complisquen amb el precepte de combregar per Pasqua Florida.
  • També es fa el Dia dels Combregars a altres pobles del País Valencià: Bocairent, Cullera, Casinos, Gavarda, Manuel, Ontinyent, Paiporta, Quart...
Informació corporativa  -  Participa!  -  Afegir un web        
 
Pągina optimitzada per navegadors 4.0      
Resolució 800 x 600