Informació corporativa  -  Participa!  -  Afegir un web  
Pàgina principal > Festes de Primavera > Setmana Santa > Aplecs, mercats i fires
 
      Aplecs, mercats i fires

  • Aplec de les Ofrenes o Festa del Pa i l'Empenta a Vallcanera i Sils (Selva) - un peculiar ritual de protecció que, pels volts de Rams i abans de l'inici de la Setmana Santa, posa de manifest la sacralitat del pà entre la comunitat crsitiana. L'acte central de la festa és la realització, ofrena i repartiment de panets beneïts a tots els assistents.
  • Festa de l'Arbre i Homenatge als Poetes de Santiga a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) - la festa va nèixer, ara fa vint anys, amb la voluntat de conscienciar sobre la importància de la preservació de l'entorn natural. Amb el temps la celebració ha esdevingut un esdeveniment cultural dedicat a conèixer l'obra d'algun dels poetes catalans més importants.
  • Mercat de Tortells a Bàscara (Alt Empordà) - es celebra el diumenge abans de Rams i és una fira artesanal que gira al voltant d'aquest pastís de pasta fullada o d'una altra massa en forma de rotllana i farcit de productes diferents que els fadrins acostumen a regalar als seus fillols el dia de Rams. La festa la van recuperar l'Ajuntament i un grup de diferents entitats sòcio-culturals i de comerciants de la vila el 1985.


Informació corporativa  -  Participa!  -  Afegir un web        
 
Pągina optimitzada per navegadors 4.0      
Resolució 800 x 600